AcasăDIVERSE„Pe drumul gustului”, o declarație de război împotriva prostituării televiziunii culinare

„Pe drumul gustului”, o declarație de război împotriva prostituării televiziunii culinare

Pe drumul gustului Pro TVpe-drumul-gustului

Acum, odată cu mutarea la Pro TV, cei trei au rupt definitiv lanțurile kitsch-ului. „Pe drumul gustului” nu este doar un show culinar. Este o declarație de război împotriva prostituării televiziunii culinare.

Când spui „bucătărie televizată”, ar trebui să te gândești la gastronomie, la rafinament, la respect pentru meserie. Dar, în ultimii ani, Antena 1 a reușit să transforme „Chefi la cuțite” într-un spectacol penibil, în care cratițele erau doar decor pentru circ ieftin. Cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, s-au trezit prinși într-un joc al audienței cu orice preț, unde talentul culinar conta mai puțin decât țipetele, lacrimile false și poveștile tragice.

De la show de tabloid, la călătorie gastronomică reală

Antena 1 a transformat „Chefi la cuțite” într-o caricatură a ceea ce ar fi trebuit să fie un concurs culinar. Audițiile au devenit concursuri de plâns, unde participanții își aduceau dramele în farfurii, iar producția încuraja scenele umilitoare în fața camerelor. Mâncarea este chiar un detaliu nesemnificativ, despre emoții ce să zic, că sunt cât mai teatrale, iar despre rețete nici nu mai zic, că aproape nu mai sunt.

Pe drumul gustului Pro TV
chefi la cutite

La Pro TV, chefii își recapătă identitatea. „Pe drumul gustului” este un produs curat, fără regii penibile, fără conflict fals. Aici nu se mai joacă teatru cu tigăi, ci se vorbește din nou despre gust, ingrediente, cultură și experiență autentică. Practic, după ani de siluire a gastronomiei pentru rating, bucătăria revine la ce înseamnă cu adevărat.

Antena 1, în derivă totală față de „Pe drumul gustului”

Fără Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu, Antena 1 e ca o bucătărie fără ingrediente. În loc să reformeze un format epuizat, postul insistă să-l resusciteze cu figuranți, chefi de umplutură și „drame” din sertarul cu clișee. În timp ce concurența evoluează, Antena se afundă în grotesc, inventând conflicte, reciclând platouri și aruncând cu ulei încins în demnitatea profesiei de bucătar.

Orice încercare de a înlocui carisma și autoritatea celor trei chefi este sortită eșecului. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu nu erau doar jurați erau sufletul show-ului. Fără ei, totul se prăbușește într-un haos lipsit de gust, la propriu și la figurat.

Chefii au scăpat

La Pro TV, cei trei arată, pentru prima oară după mult timp, că sunt liberi. Liberați de presiunea absurdă a ratingului, de isteria provocată artificial și de „rețetele” de scenariu impuse de Antena 1. Nu mai joacă un rol. Nu mai sunt actori într-un reality show cu pretenții culinare. Sunt chefi adevărați, care vorbesc despre mâncare și o trăiesc cu fiecare oprire în drumul lor prin România.

Pe drumul gustului Pro TV
hai hui prin Romania

„Pe drumul gustului” e mai mult decât un show. E o formă de curățare. O evadare din mediocritate. Și o palmă grea peste fața unei televiziuni care a uitat de mult diferența dintre entertainment și penibil.

author avatar
Valentina Culin
Valentina Culin este jurnalist și redactor cu o exprimare asumată și un discurs clar, animat de rigoare și inteligență analitică. A redactat articole de actualitate pentru La-Zi, Jurnalist și Oficiul de Știri, manifestând interes pentru dinamica socială și politică. Studentă la Academia de Studii Economice din București, în cadrul Facultății de Economie Teoretică și Aplicată – specializarea Comunicare în Afaceri, își dezvoltă o gândire economică solidă, ce fundamentează perspective argumentate asupra realităților contemporane.
139 afisari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
*** National nu isi asuma continutul comentariilor si isi rezerva dreptul de a NU le publica sau de a le modera. Va rugam sa va exprimati opiniile folosind un limbaj respectuos si civilizat. ***
Introduceți aici numele dvs.

Zenville

Ultimele știri

proger