AcasăDIVERSEPașaportul belgian, cel mai puternic din lume

Pașaportul belgian, cel mai puternic din lume

Belgienii pot intra în 124 de țări, dintre care 91 fără viză. Emiratele Arabe Unite – numărul unu anul trecut – scad brusc în clasamentul “Passport Index”, la fel ca și Statele Unite, din cauza restricțiilor de călătorie din cauza crizei coronavirusului.

Alte cinci pașapoarte europene – Germania, Austria, Luxemburg, Elveția și Irlanda – pot intra, de asemenea, în 124 de țări, însă Belgia își datorează primul loc datorită numărului mare de state care pot fi vizitate fără viză. Cel mai puternic pașaport de anul trecut, cel al Emiratelor Arabe Unite, a căzut pe locul 14. Din cauza pandemiei de coronavirus, multe țări și-au închis granițele călătorilor din acest stat din Orientul Mijlociu. Din aceleași motive, Statele Unite se confruntă cu cea mai mare cădere: scad de pe locul trei pe locul 21.

Americanilor li se permite acum intrarea doar în 86 de țări. Nu este o coincidență faptul că țările europene apar pe primul loc pe listă. Călătoria în Uniunea Europeană este într-adevăr autorizată în ciuda crizei de sănătate, în timp ce rezidenții multor țări non-europene, cum ar fi Statele Unite, de exemplu, nu mai sunt bineveniți în UE. Passport Index este un clasament global al țărilor în funcție de libertatea de călătorie pentru cetățenii lor. Site-ul oferă un top al celor 199 de pașapoarte ale lumii, comparate cu  fiecare dintre cele 227 de destinații  posibile.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
605 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger