AcasăDIVERSEParis, New York, Londra... Decentraland.Metaversul a devenit noua casă a modei

Paris, New York, Londra… Decentraland.Metaversul a devenit noua casă a modei

De la Gucci și Louis Vuitton la Ralph Lauren și Balenciaga – pentru a numi doar câteva – unele dintre cele mai mari mărci de lux din lume au apelat la lumile virtuale pentru a găsi următoarea generație de cumpărători.

Prima săptămână a modei din metavers s-a desfășurat recent într-un amestec uluitor – chiar dacă ușor derutant – de couture, jocuri și cheltuieli digitale, în timp ce industria își continua extinderea în ceea ce este considerat viitorul internetului.

Evenimentul, notează The National, nu a avut loc la New York, Londra sau Paris, ci în Decentraland –  una dintre cele mai mari și mai populare platforme metaverse, de unde oricine poate cumpăra loturi de teren virtual, cu ideea de a construi o lume digitală plină de atracții, magazine și locuri de divertisment.

Utilizatorii au putut să răsfoiască magazinele virtuale și să cumpere îmbrăcăminte și accesorii NFT pentru avatarurile lor.

Tommy Hilfiger vindea produse de la digital la fizic, fiind posibilă livrarea la adrese din lumea reală în câteva săptămâni. Retailerul britanic de lux Selfridge’s și-a dezvăluit magazinul virtual emblematic, cu vitrine de la Paco Rabanne punând în prim-plan evoluția și istoria modei.

Dar de ce moda high-end a pătruns atât de repede în metavers? Industria se străduiește să capteze atenția consumatorilor din generația Z, mulți dintre ei cheltuind deja bani reali pentru a-și personaliza avatarurile virtuale în jocuri precum Roblox și Fortnite.

“Cele mai bune case de modă de lux din lume s-au orientat către metavers pentru a curta următoarea generație de clienți și pentru a consolida loialitatea față de mărcile lor. Metaversul și Web3 deschid această oportunitate de reconectare cu această tânără generație”, spune Mimi Nguyen, care predă un curs postuniversitar de management al inovației modei la Central Saint Martins din Londra.

Oamenii care căutau noi modalități de a se conecta între ei în timpul blocajelor pandemiei au experimentat noi spații online, inclusiv jocurile video Roblox și Fortnite.

Numai în 2021, 25 de milioane de articole virtuale au fost create de comunitatea Roblox, iar peste 5,8 miliarde de articole virtuale – atât gratuite, cât și cu plată – au fost achiziționate în Roblox Avatar Marketplace.

Pentru a satisface cerințele jucătorilor de personalizare și auto-exprimare, Roblox a încheiat parteneriate cu o gamă largă de mărci de modă, inclusiv pilonii de lux precum Gucci și Ralph Lauren.

De asemenea, Fortnite oferă jucătorilor o multitudine de moduri de a-și personaliza aspectul avatarurilor, inclusiv colaborări cu Balenciaga și Moncler, care au adăugat costume virtuale cunoscute sub numele de skin-uri în magazinul online al platformei.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger