AcasăDIVERSEPanică totală! România s-a cutremurat din nou. Este al treilea seism din...

Panică totală! România s-a cutremurat din nou. Este al treilea seism din ultimele zile

cutremur

Un cutremur cu magnitudinea 3,4 grade pe scara Richter s-a produs, duminică, în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 90 km, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

În această după amiază, mai exact, la ora 12:46, a avut loc un cutremur cu magnitudinea 3,4 pe scara Richter, în judeţul Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul a avut loc la 80 km E de Brașov, la 95 km S de Bacău, la 99 km NE de Ploiești, la 15 km V de Galați, la 150 km N de București, la 169 km NE de Pitești.

Cutremurul este al treilea înregistrat în ultimele zile, după ce sâmbătă, tot în zona Vrancea, au mai fost două seisme cu magnitudinea de 3,2, respectiv 2,3.

Două cutremure la interval de 30 de minute

Două cutremure la interval de 30 de minute au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona seismică Vrancea. Un prim cutremur a avut loc la ora 1.38, având o magnitudine de 3,2 grade și s-a produs la o adâncime de 121 km. Al doilea a fost de 2,3 grade, avut loc la ora 1.54 și s-a produs la o adâncime de 75 km.

Bilanțul cutremurelor din luna iulie în România este de 23. Magnitudinea acestora fiind cuprinsă între 2 şi 3,5 grade pe Richter.

Cel mai puternic seism din 2020

Cel mai puternic seism care a avut loc în acest an în România s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

author avatar
Andreea Vlad
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger