AcasăDIVERSEPământul s-a cutremurat în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

Pământul s-a cutremurat în această dimineață. Ce magnitudine a avut seismul

cutremur

Un cutremur slab cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs luni dimineață, în județul Buzău, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit INCDFP, sesismul a avut loc la ora 3.39 în zona seismică Vrancea, Buzău. Cutremurul a avut loc la adâncimea de 114 km, transmit seismologii, potrivit infp.ro.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 67km E de Brasov, 72km NE de Ploiesti, 121km S de Bacau, 123km V de Braila, 124km N de Bucuresti, 125km V de Galati, 145km NE de Pitesti, 182km E de Sibiu, 189km N de Ruse, 203km SV de Iasi.

Este al treilea cutremur produs în România, în această lună.

Cutremure în zone atipice

În afară de regiunea Vrancea, cunoscută în România pentru activitatea seismică, cutremure au avut loc și în județele Vaslui, Bihor, Gorj, Harghita, Timiș.

De asemenea, în zona Vrancea -Buzău au avut loc nenumărate mișcări seismice de mică intensitate, de la începutul anului și până în prezent.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

author avatar
Andreea Vlad
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger