AcasăDIVERSE„Orient Express”: trenuri de lux așteptate în Europa din 2023

„Orient Express”: trenuri de lux așteptate în Europa din 2023

Garnituri de lux, decorate într-un stil care amintește de anii 60 și 70, vor circula în Italia, precum și pe liniile care unesc mai multe capitale printre care Paris și Istanbul.

Grupul hotelier Accor a anunțat că va opera din 2023 trenuri de lux Orient Express în parteneriat cu grupul italian Arsenale, cu primele rute în 14 regiuni din Italia.

„Șase trenuri de lux”, dintre care unele își vor primi primii pasageri „din 2023”, vor circula în Italia (dintre care unele vor lega Roma, pe lângă Paris, de Istanbul și Split), sau 16.000 km de linii ferate în Italia, din care 7.000 km de linii neelectrificate, se arată într-un comunicat de presă.

Trenurile vor avea „douăsprezece cabine DeLuxe, optsprezece apartamente, o suită Prestige și un restaurant” unde călătorii vor fi serviți cu  o ofertă concepută în „colaborare cu cei mai buni bucătari și somelieri internaționali”.

Prețurile încep de la 7200 USD de persoană. Meniurile se schimbă în funcție de destinații și sezon, mâncarea este inclusă în preț, dar nu și băuturile alcoolice.

Cele mai populare călătorii durează doar o noapte. Altele sunt mai lungi – 5 nopți pentru a  reface traseul istoric de la Paris la Istanbul.

Din 2024 se va deschide și primul hotel Orient Express, „Minerva”. Coproprietar al mărcii Orient Express cu SNCF(Căile Ferate Franceze), Accor a semnat un parteneriat pentru a-l dezvolta în industria hotelieră de lux internațională. Prima clădire a fost deschisă în Bangkok, în turnul King Power Mahanakhon.

author avatar
Radu Jacotă Redactor