AcasăDIVERSEOpriți manipularea! Schimbările climatice, produse de soare, nu de CO2

Opriți manipularea! Schimbările climatice, produse de soare, nu de CO2

Activitatea solară influențează direct schimbările temperaturilor globale

Cercetătorii au demonstrat, cu dovezi zdrobitoare, că schimbările climatice, indiferent că privesc scăderea sau creșterea temperaturilor, au o legătură directă cu activitatea solară, nicidecum cu nivelul de CO2. Cu toate acestea, narativul oficial, care sfidează atât știința, cât și logica, perpetuează aceeași apocalipsă climatică produsă de oameni, cu o țintă precisă: întoarcerea în Evul Mediu, ca dezvoltare și nivel de trai. 

Puțini sunt în România cei care cred, cu adevărat, în încălzirea globală, mai ales că se observă clar o răcire accentuată a climei, prin creșterea lunilor sezonului rece, care s-a manifestat în 2022-2023. Foarte mulți sunt însă cei care nu își dau seama de consecințele groaznice ale unei asemenea manipulări. Fără noua religie a schimbărilor climatice nu ar fi existat niciun Green Deal în UE, iar Green Deal-ul este motivul pentru care România este obligată să-și închidă termocentrale pe cărbune, importând energie din ce în ce mai scumpă. Green Deal este motivul pentru care energia în Europa a devenit extrem de inaccesibilă pentru marea majoritate a populației și motivul pentru care toate produsele s-au scumpit, cu o inerentă prăbușire a nivelului de trai în UE, și o cădere sub pragul de sărăcie a românilor.

Documentarul ”The Great Global Warming Swindle”, în care oameni grei ai științei mondiale aduc dovezi concrete împotriva manipulării globale, ar trebui adus oficial, alături de alte mărturii și demonstrații științifice, în fața celor care ne condamnă la sărăcie și ar trebui să fie semnalul trezirii din adormirea generală. Pentru că altfel, în scurt timp, vom ajunge o turmă închisă într-un țarc, cu rații stricte de amprente de carbon.

Oamenii de știință o spun clar și răspicat: ”Nu există nicio dovadă, în întreaga istorie a pământului, că CO2 a determinat vreodată temperatura globală! Este povestea distorsionării a unui întreg domeniu al științei. Este povestea Vestului care invocă amenințarea dezastrelor climatice pentru a împiedica dezvoltarea industrială vitală în țările în curs de dezvoltare”.

Corelații zdrobitoare

Autorii documentarului vorbesc despre petele solare, care sunt câmpuri magnetice intense și apar în perioada de activitate solară puternică. Cu multe sute de ani înainte, când acestea nu erau bine înțelese, astronomii de peste tot obișnuiau să monitorizeze numărul petelor solare.

Astfel, mai multe pete solare vesteau vreme caldă. În 1893, astronomul englez Edward Maunder a observat că în timpul micii ere glaciare de-abia erau vizibile câteva pete pe soare, o perioadă de inactivitate solară denumită minimul lui Maunder. În 1991, oamenii de știință danezi de la Institutul Meteorologic au decis să alcătuiască o înregistrare a tuturor petelor solare observate în secolul 20 și să le compare cu înregistrările temperaturilor. Ceea ce au găsit a fost o incredibilă corelație între ceea ce făcea soarele și schimbările în temperatura pe Pământ. Activitatea solară pe care au observat-o a crescut puternic până în 1940, apoi a scăzut pentru 40 de ani, până la sfârșitul anilor ’70 și apoi a crescut din nou după această dată.

”Când au văzut această corelație între temperatură și activitatea solară sau ciclurile petelor solare, oamenii au început să ne spună că poate a fost doar o coincidență, deci cum putem dovedi că nu a fost doar o coincidență. Un lucru evident era de a lua în calcul interval de timp mai lungi sau interval diferite și ne-am întors înapoi în timp și am analizat 400 de ani de înregistrări astronomice, pentru a compara activitatea petelor solare cu variațiile temperaturii ”, a declarat prof. Eigil Friis-Christensen, Director al Danish National Space Center. Astfel, cercetătorii au găsit din nou că variațiile activității solare erau intim legate de variațiile temperaturii pe Pământ. Era soarele, nu CO2 sau orice altceva, cel care conducea schimbările climatice.

Nori și raze cosmice

Soarele ne afectează indirect, de asemenea, prin intermediul norilor. Norii au un efect puternic de răcire, dar cum se formează? La începutul secolului 20 cercetătorii au descoperit că Pământul este constant bombardat de particule subatomice. Aceste particule, denumite raze cosmice, se credea că erau produse de exploziile supernovelor, departe, dincolo de sistemul solar. Când particulele care coborau spre pământ întâlneau vaporii de apă care se ridicau din mare, se transformau în picături de apă, care formau norii.

Dar când soarele este mai activ și vântul solar este puternic, mai puține particule ajung pe pământ și deci mai puțini nori se formează. Cât de puternic este acest efect a devenit clar abia recent, când un astrofizician, prof. Nir Shaviv, s-a decis să compare propriile sale înregistrări asupra formării norilor din raze cosmice cu înregistrările temperaturii obținute de la un geolog, Jan Veizer, mergând înapoi 600 milioane de ani. Ceea ce au găsit a fost că atunci când intensitatea razelor cosmice creștea, temperatura scădea, iar când razele cosmice scădeau, temperatura creștea. ”Doar am comparat graficele, doar le-am pus unul peste altul și a fost uimitor. Jan Veizer s-a uitat la mine și mi-a spus că avem date foarte explozive aici”, a afirmat prof. Nir Shaviv. Deci clima era controlată de nori, norii erau controlați de razele cosmice, iar razele cosmice erau controlate de soare. Cercetări ulterioare ale astrofizicienilor de la Harvard, NASA și Institutul Oceanic American, dar și ale altor oameni de știință au confirmat aceeași corelație între activitatea solară și temperatura Pământului, concluzia fiind una singură: CO2 este irelevant.

Nimic nou în Arctica

Se tot spune că chiar și o mică creștere a temperaturii globale ar putea duce la o catastrofică topire a calotelor glaciare, însă prof. John Christy, de la Departamentul de Știință Atmosferică al Universității din Alabama arată că, potrivit înregistrărilor temperaturilor Groenlandei de mii de ani și că Groenlanda a fost mult mai caldă decât acum și, cu toate astea, nu a avut loc o topire dramatică. Desprinderile de gheață s-au întâmplat tot timpul, doar că acum, datorită sateliților, acestea sunt vizibile. ”Gheața se mișcă mereu. Gheața care se rupe din marginea Arcticii este un eveniment foarte obișnuit, spune prof. Syun-Ichi Akasofu, directorul Centrului Internațional de Cercetare Arctică.

Urmăriți documentarul aici:

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.