AcasăDIVERSEO pictură de 18 milioane de lire sterline salvează Royal Opera House

O pictură de 18 milioane de lire sterline salvează Royal Opera House

Un portret realizat de artistul britanic David Hockney urmează să fie scos la licitație luna aceasta într-o tentativă fără precedent a Operei din Londra pentru a supraviețui în timpul pandemiei.

Lucrarea, care a fost comandată pentru clădirea din Covent Garden în anii ’70, ar putea fi vândută cu o sumă cuprinsă între 11 milioane şi 18 milioane de lire sterline, a estimat casa Christie’s. “A fost o decizie foarte dificilă, însă, trebuie să înfruntăm situaţia în care ne aflăm şi, dacă reuşim să rămânem viabili şi să răzbatem, atunci vom putea reveni la angajarea oamenilor, în viitor. Suntem cel mai mare angajator în domeniul artei din ţară şi am fost conştienţi că trebuie să luăm în calcul la toate activele pe care le deţinem. Unul dintre bunuri iese în evidenţă, iar acesta acest portretul.

Hockney a fost informat – avem o relaţie bună, dar lui nu prea îi place când este scoasă la licitaţie una dintre lucrările sale”, a declarat Alex Beard, directorul executiv al Royal Opera House. Portretul semnat de David Hockney este cel al regretatului Sir David Webster, care a  condus opera timp de 25 de ani, din 1945 până în 1970.  Decizia de a vinde pictura face parte dintr-un plan ce prevede patru măsuri pentru a se asigura funcţionarea instituţiei în contextul pandemiei. Urmează de asemenea să se facă concedieri şi este în curs un apel la donaţii, notează The Guardian. De asemenea, Royal Opera House este interesată despre un eventual împrumut din fondul de urgenţă pentru susţinerea artelor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger