AcasăDIVERSE„O capodoperă personalizată”. Syntopia, haute couture la Rolls-Royce

„O capodoperă personalizată”. Syntopia, haute couture la Rolls-Royce

Rolls-Royce a dezvăluit cel mai exclusiv model Phantom pesonalizat de până acum.Limuzina a fost creată în colaborare cu designerul de modă olandez Iris van Herpen, după patru ani de studii.

Phantom Syntopia își ia numele de la colecția 2018 a haute couturierului, care a fost creată în jurul conceptului de artă inspirată de forme găsite în natură.

Rolls-Royce spune că Syntopia, o „capodoperă personalizată”,  urmărește să reprezinte „frumusețea eterică a mișcării fluide în materiale solide prin tema apei”. Acestă temă acvatică este esențială pentru interiorul mașinii, care prezintă detalii textile tridimensionale menite să imprime mișcarea mării.

Pentru a crea exteriorul strălucitor, Rolls-Royce a dezvoltat o vopsea unică(3000 de ore de testare) numită Liquid Noir, pentru un efect de “vârtej”. Negrul este culoarea de bază, dar există și elemente de albastru, magenta și auriu.

Plafonul mașinii – numit Starlight Headliners – conține 162 de „petale delicate din organza de sticlă” și aproape 1000 de „stele” strălucitoare din fibră optică. În acest model tehnologizat, a fost confecționat folosind pielea,  selectată din peste 1.000 de texturi. Un proces care a implicat 700 de ore de muncă.

Este și primul Rolls cu parfumul său personalizat, dezvoltat cu contribuția clientului care a comandat mașina.Syntopia va fi un model unic, pus în vânzare în luna mai. Rolls-Royce nu a precizat prețul și cine va fi norocosul proprietar.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
569 afisari

1 COMENTARIU

  1. Are gresoare la pivoti? Daca incep sa bata, se pot strange ca sa i se ia ,,jocul”? Bucsa de teflon de la caseta de directie, se schimba usor sau trebuie data caseta afara? Caroseria e pe sasiu sau lonjeroane? Placutele de frana au senzir sau diapazon? :)))

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma...
proger