AcasăDIVERSENu te ducem cu zaharelul: iata cei mai buni indulcitori naturali!

Nu te ducem cu zaharelul: iata cei mai buni indulcitori naturali!

indulcitori naturali

Indulcitorii artificiali precum aspartamul, sucraloza, zaharina si ciclamatul au fost dezbatuti ani de zile in ceea ce priveste efectele lor potential daunatoare. Nici zaharurile rafinate nu sunt sanatoase.

Zaharul de masa este inflamator, bogat in calorii si nu ofera niciun beneficiu nutritional. Efectele secundare ale consumului ridicat de zaharuri includ diabetul zaharat, cariile dentare, obezitatea, bolile de inima, anumite tipuri de cancer si chiar functionarea cognitiva slaba.

Din fericire, exista multi indulcitori naturali care inlocuiesc zaharul rafinat, indulcitorii artificiali sau siropul de porumb cu continut ridicat de fructoza. Indulcitorii naturali ofera nutrienti, cresc aportul de antioxidanti si mentin o stare buna de sanatate.

Cei mai sanatosi indulcitori naturali

  • Stevia

Stevia este o planta dulce originara din America de Sud. A fost folosita de sute de ani in aceasta regiune pentru a sustine nivelurile sanatoase de zahar din sange si pentru a tine sub control greutatea corporala. Este de 200 de ori mai dulce decat zaharul si nu are reactii adverse. Are zero calorii, zero carbohidrati si niciunul dintre efectele secundare ale indulcitorilor artificiali.

Daca esti in cautarea unor indulcitori naturali pentru diabetici, include stevia din magazinul online yuga.ro pe lista ta. Spre deosebire de mierea cruda, stevia este stabila termic, asa ca nu ezita sa o utilizezi in orice mod doresti.

  • Sirop de curmale

Curmalele furnizeaza potasiu, cupru, fier, mangan, magneziu si vitamina B6. Sunt usor de digerat si ajuta la metabolizarea proteinelor, grasimilor si carbohidratilor. Studiile arata ca siropul de curmale sau curmalele pot ajuta la reducerea colesterolului LDL din sange si pot reduce riscul de accident vascular cerebral.

  • Zahar de cocos sau sirop de cocos

Cu siguranta ai auzit de beneficiile produselor din nuca de cocos. Acum, din ce in ce mai multe persoane folosesc zaharul de cocos ca indulcitor natural datorita indicelui glicemic scazut si a continutului bogat in minerale, polifenoli, fier, zinc, calciu, potasiu, antioxidanti, fosfor si alti fitonutrienti. Acesti inlocuitori ai zaharului sunt folositi in special pentru coacere.

  • Sirop de artar

Originar din America de Nord, siropul de artar este unul dintre cei mai buni inlocuitori naturali ai zaharului, deoarece este o sursa remarcabila de mangan, contine calciu, potasiu si zinc. Bogat in antioxidanti, acest indulcitor natural ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si la reducerea daunelor oxidative.

Alege siropurile de artar mai inchise la culoare, deoarece contin o cantitate mai mare de antioxidanti. Siropul de artar este stabil termic, astfel incat il poti folosi in orice situatie. Adauga-l la marinate, glazuri, sosuri, la coacere, pentru a indulci cafeaua sau ceaiul.

  • Sirop de orez brun

Siropul de orez brun face parte dintre acei indulcitori naturali cu o consistenta vascoasa, de culoarea chihlimbarului. Prin compozitia sa, este un indulcitor mai potrivit pentru copii si pentru adultii cu probleme de glicemie. Continutul scazut in zaharuri simple, rapid absorbabile il face sa nu creasca brusc nivelul de glucoza din sange, menajand astfel pancreasul.

  • Sirop de ovaz

Siropul de ovaz este un bun inlocuitor al zaharului rafinat si contine zaharuri sanatoase. Aceasta cereala minune iti garanteaza cel mai mare aport de vitamine si minerale dintre toate cerealele. Ovazul are o concentratie de proteine la fel de mare ca laptele, carnea sau ouale.

  • Sirop de agave

Siropul de agave poate fi folosit pentru indulcirea iaurtului, deserturilor, inghetatei, sucurilor sau gemurilor, fiind un substitut ideal pentru zahar sau miere la prepararea bauturilor sau siropurilor.

Fructoza continuta il recomanda si ca ingredient pentru produsele de panificatie.

Testeaza cei mai buni indulcitori naturali si bucura-te de gustul dulce fara nicio grija. Sanatatea ta e in siguranta!

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
557 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger