AcasăDIVERSE“Nu-i spuneți SUV”. Purosangue, noua vedetă Ferrari

“Nu-i spuneți SUV”. Purosangue, noua vedetă Ferrari

Ferrari a dezvăluit mult-așteptatul crossover Purosangue, care va duce producătorul italian într-o nouă eră de atractivitate mai largă.

Cu patru uși, patru locuri și un portbagaj de 473 de litri, noul model este o ruptură față se bolizii supersport fabricați la Maranello de 75 de ani.

„Vă rog să nu-i spuneți SUV, pentru că nu este”, a declarat directorul executiv Benedetto Vigna. „Este un Ferrari”.

Comentariul lui Vigna indică faptul că cel mai cunoscut producător de mașini de performanță din lume încă se acomodează cu un segment pe care unii puritani îl consideră o blasfemie pentru „Cavallino Rampante”.

Cu toate acestea, Purosangue( 390.000 de euro) nu sugerează neapărat un stil apropiat de un automobil de familie. Deși crossoverele și SUV-urile tind să fie mai puțin agile decât  cu care sunt obișnuiți șoferii Ferrari, Lamborghini Urus, de aproape 225.000 de euro, și Bentley Bentayga(206.800 de euro), au fost bine primite. Purosangue le întrece pe ambele la accelerație, ajungând la 100 de kilometri pe oră în 3,3 secunde.

În timp ce Ferrari oferă modelele sport 296 GTB și SF90 Stradale ca hibride plug-in, Purosangue va fi propulsat doar de un motor cu combustie.

Un V12 de 715 cai putere, montat în față, aspirat natural, și transmisia automată vor face ca vehiculul să atingă o viteză maximă de 310 kilometri pe oră.

author avatar
Radu Jacotă Redactor