AcasăDIVERSENoul Mustang american. O legendă a șoselelor, la a șaptea generație

Noul Mustang american. O legendă a șoselelor, la a șaptea generație

Ford tocmai a dezvăluit la Detroit cea de-a șaptea generație a emblematicului model Mustang. Există puține modificări exterioare, dar un interior revizuit și… nicio versiune electrificată.

Nu schimbi o rețetă câștigătoare. Mustang este o poveste de succes, obținând chiar titlul de cea mai bine vândută mașină sport din lume în 2021 pentru al doilea an consecutiv. Prin urmare, noul model este o continuare a stilului “pony car” sau “muscle car”.

Bine proporționat, atât coupe, cât și  cabriolet –  mai proeminent decât cel pe care îl înlocuiește, păstrând în același timp sportivitatea elegantă care a fost atât de populară încă din 1964: nu există nicio îndoială că proaspătul Mustang nu va șoca pe nimeni și va fi pe placul celor mai mulți clienți.

Odată intrat în habitaclu, Mustang 7 este modernizat, cu un ecran dublu generos, cu „ambianțe” personalizabile și care grupează principalele meniuri de condus, siguranță și confort. Butoanele fizice de modă veche de pe consola centrală și noul volan cu trei spițe sunt, de asemenea, bine gândite.

Sub capotă, mașina americană se bazează din nou pe 4 cilindri Turbo 2.3 EcoBoost cu puțin peste 300 CP și, mai ales, pe V8-ul natural aspirat Coyote 5.0 (care poate fi pornit de la distanță prin intermediul cheii de contact!) a cărui putere – încă nu a fost anunțată – ar trebui să fie totuși în jur de 500 CP.

author avatar
Radu Jacotă Redactor