AcasăDIVERSENoua uzină de forță la BMW: SUV-ul XM și peste 600 de...

Noua uzină de forță la BMW: SUV-ul XM și peste 600 de cai putere

Cu ocazia celei de-a 50-a aniversări, divizia BMW Motorosport a dezvolatat un SUV hibrid plug-in de 653 CP.

BMW Motorsport este un nume de rezonanță în rândul  iubitorilor de mașini performante. Ei au în vedere modelul 2002 Turbo, M5 E39 și M3 CSL. Așa că, atunci când producătorul bavarez prezintă XM ca vehicul aniversar, există motive de bucurie.

XM este un impozant SUV hibrid reîncărcabil de 5,11 metri lungime, 2 metri lățime și  2.710 kg la gol. Deși Automobile Magazine susține că interiorul este mai degrabă convențional și nu aduce noutăți, piesa de rezistență a automobilului este motorul, o adevărată uzină de forță.

Un V 8 biturbo de 4,4 litri, combinat cu un propulsor electric de 197 CP,  cu o accelerație de 4,7 secunde de la 0 la 100 km/h. Și mai uimitor, bavarezul are nevoie de doar 2,5 secunde pentru a trece de la 80 la 120 km/h. Remarcabil pentru un vehicul care este posibil să depășească bariera de 3 tone, cu cinci pasageri și câteva bagaje. În modul full electric, autonomia nu depășește 75 de kilometri

Din fericire, frânarea este cât se poate de eficientă, cu o distanță de  60 metri pentru a opri de la 130 km/h. De asemenea, XM are un comportament sigur în viraje, mai ales cu prezența roților directoare spate și amortizoare controlate electronic.

Evident, aceste performanțe vin cu un preț pe măsură: 178.000 de euro, dar factura crește substantial în cazul unor opțiuni și personalizări.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
455 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bodeee,undse esti baaaa ? Ia baga-te si acizitioneaza-ti si tu un BMW ca asta. Ca doar esti ditamai plagiatoru’,ministru,ce BMW-ul meu.Asta BMW,nu ca alea de le luasi mai alaltaieri.Vezi ca la asta s-ar putea sa nu mai beneficiezi de parandarat,dar oricum,merita.Masina il face pe om,nu doctoratu’ stii proverbu’.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger