AcasăDIVERSENoua piață a muncii. Tinerii vor joburi în Metaverse

Noua piață a muncii. Tinerii vor joburi în Metaverse

Interesul pentru locurile de muncă legate de metavers a crescut de peste zece ori în ultimele șase luni, arătând că acest concept, cândva abia cunoscut, este acum în atenția forței de muncă și a companiilor, arată un nou studiu realizat de Bankless Times.

Creșterea de 938% a numărului de căutări, așa cum reiese din Google Trends, întărește oportunitățile de carieră și eforturile depuse de companii, ambele aflate într-o cursă pentru a se poziționa în ceea ce este considerat a fi o componentă cheie a următoarei iterații World Wide Web.

Noutățile majore din industrie au contribuit la creșterea interesului. Prima creștere notabilă a avut loc în octombrie, când Facebook a anunțat că se rebranduiește în platforme Meta, ceea ce a declanșat căutările de locuri de muncă “metaversale”, care au crescut până la aproape 60 pe scara de popularitate a Google.

A mers la maxim în ianuarie, după ce Microsoft a anunțat că achiziționează studioul de jocuri video Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari, ceea ce a dus la atingerea scorului maxim de popularitate de 100.

Metaversul este un spațiu digital emergent în care oamenii, reprezentați prin avataruri sau chipuri tridimensionale, pot interacționa în lumi virtuale. Acesta face parte din Web3, următoarea evoluție a web-ului, având printre componentele sale de bază blockchain, descentralizare, deschidere și o mai mare utilitate pentru utilizatori.

Industria globală a metaverselor a fost evaluată la 47,69 miliarde de dolari în 2020 și se preconizează că va ajunge la 828,95 miliarde de dolari în 2028, crescând cu o rată anuală compusă de 43,3%, potrivit Emergen Research.

Raportul Bankless Times a arătat că cele mai multe căutări au provenit din SUA, urmate de Marea Britanie și Canada. Urmează India și Turcia, țări cu un interes ridicat pentru criptomonede, o altă componentă vitală a Web3.

Jumătate din generația Z, cei născuți între sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2010, și din generația milenialilor, cei născuți între începutul anilor 1980 și mijlocul anilor 1990, se văd lucrând în metavers în viitorul apropiat, a arătat sondajul realizat în rândul a peste 31.000 de persoane.

Compania de consultanță globală McKinsey a estimat că 23% din locurile de muncă disponibile pe piață în 2022 vor fi complet noi și legate de metavers și industria digitală în dezvolare.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
394 afisari

5 COMENTARII

  1. Foarte tare! Vor munci in Metaverse, vor fi platiti in ceva moneda virtuala, vor manca ceva holograme probabil, vor locui evident intr-un penthouse imaginar si se vor plimba cu un Bugatti deasemenea virtual. Trai pe vatrai, nu alta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger