Cauta

Noua eră a călătoriilor de lux. Turiștii cheltuitori umplu locurile la clasa întâi și business

Turiștii care cheltuiesc mult pentru vacanțe(high-spending) sunt vârful de lance al rezervărilor de zboruri la clasa I și clasa business, determinând marile companii aeriene să parieze pe o nouă eră a călătoriilor de lux prin investiții în cabine și saloane.

Lufthansa a declarat în această lună că „cea mai puternică cerere” de călătorii din acest an a fost în cabinele sale premium și că persoanele care călătoresc în timpul liber au „compensat aproape în totalitate” revenirea mai lentă a rezervărilor corporate.

Potrivit Financial Times, directorul cpmpaniei, Carsten Spohr,  se așteaptă la o „schimbare permanentă” în favoarea turiștilor care ocupă locurile de la clasa business și clasa întâi, făcând comparații cu recenta explozie de care s-au bucurat sectoarele de lux, inclusiv automobilele, ceasurile și proprietățile.

Ben Smith, directorul general al Air France-KLM, a precizat că grupul său aerian investește pentru a ține pasul cu cererea venită din partea călătorilor de lux, în special pentru zborurile către Paris.

Un dolar puternic a ajutat la stimularea cererii din partea călătorilor transatlantici din SUA, ceea ce a compensat revenirea lentă a turiștilor chinezi, de obicei foarte cheltuitori.

Conform estimărilor organismului mondial al companiilor aeriene, IATA,   călătoriile în cabinele de clasa întâi și business și-au revenit mai repede decât traficul total de pasageri.

Numărul de pasageri premium a atins 86% din nivelurile din 2019 în februarie, cea mai recentă lună pentru care sunt disponibile date, comparativ cu un total de 81% la nivelul întregii industrii.

În SUA, cei mai mari trei transportatori susțin că pasagerii sunt nerăbdători să rezerve locuri în partea din față a avionului. American Airlines a declarat că veniturile din locurile premium au crescut cu 20% în primul trimestru, comparativ cu 2019.  „Cea mai mare parte a creșterii noastre este înclinată spre scaunele premium în acest moment”, spune directorul financiar al Unidet Airlines, Gerald Laderman.

Paradoxal,  creșterea bruscă a călătoriilor de lux are loc în condițiile în care inflația în creștere a afectat bugetele gospodăriilor pe scară mai largă, inclusiv în Europa.

Cu toate acestea, președintele Delta Airlines, Glen Hauenstein, a prezis că tendința călătoriilor de lux va continua, mai ales pentru generațiile tinere,  pe măsură ce companiile aeriene investesc în serviciile de clasă premium.

r

Ultimele stiri

  • S-a dat drumu’ la bombardieri! Niciun sezon estival fără teribilişti blocaţi cu bolizii în nisip, la mare, la Eforie Nord. Ce amendă a primit (VIDEO)
  • Emoţii şi în Armenia! Elicopterul care îl transporta pe premierul Nikol Paşinian, aterizare de urgenţă
  • Circ la Cernavodă! Primarul ar fi fost bătut în plină stradă de un preot și de o femeie (VIDEO)
  • Reacţia lui Marcel Ciolacu în dosarul Coldea – Dumbravă: „Partidul principal al penalilor a devenit USR”
  • Val de companii străine care deschid afaceri în România, atrase de măsurile și investițiile susținute de PSD
  • Nicușor Dan recunoaște că e incapabil să rezolve problemele din Capitală. Traficul și apa caldă, peste alte două mandate
  • Incident aviatic cu un avion Tarom. Aeronava s-a întors pe aeroportul din Paris!
  • România se implică puternic pe front. Decizia cu efect direct asupra tancurilor Abrams ne poate transforma într-o ţintă
  • Cum se apără Florian Coldea după ce a dat 15 ore „cu subsemnatul” la DNA. Fostul general SRI, plasat sub control judiciar!
  • Horoscop – sâmbătă, 25 mai 2024. Toate zodiile au parte de schimbări în bine, dar sub aspecte diferite
  • Exit mobile version