AcasăDIVERSENoua eră a călătoriilor de lux. Turiștii cheltuitori umplu locurile la clasa...

Noua eră a călătoriilor de lux. Turiștii cheltuitori umplu locurile la clasa întâi și business

Turiștii care cheltuiesc mult pentru vacanțe(high-spending) sunt vârful de lance al rezervărilor de zboruri la clasa I și clasa business, determinând marile companii aeriene să parieze pe o nouă eră a călătoriilor de lux prin investiții în cabine și saloane.

Lufthansa a declarat în această lună că „cea mai puternică cerere” de călătorii din acest an a fost în cabinele sale premium și că persoanele care călătoresc în timpul liber au „compensat aproape în totalitate” revenirea mai lentă a rezervărilor corporate.

Potrivit Financial Times, directorul cpmpaniei, Carsten Spohr,  se așteaptă la o „schimbare permanentă” în favoarea turiștilor care ocupă locurile de la clasa business și clasa întâi, făcând comparații cu recenta explozie de care s-au bucurat sectoarele de lux, inclusiv automobilele, ceasurile și proprietățile.

Ben Smith, directorul general al Air France-KLM, a precizat că grupul său aerian investește pentru a ține pasul cu cererea venită din partea călătorilor de lux, în special pentru zborurile către Paris.

Un dolar puternic a ajutat la stimularea cererii din partea călătorilor transatlantici din SUA, ceea ce a compensat revenirea lentă a turiștilor chinezi, de obicei foarte cheltuitori.

Conform estimărilor organismului mondial al companiilor aeriene, IATA,   călătoriile în cabinele de clasa întâi și business și-au revenit mai repede decât traficul total de pasageri.

Numărul de pasageri premium a atins 86% din nivelurile din 2019 în februarie, cea mai recentă lună pentru care sunt disponibile date, comparativ cu un total de 81% la nivelul întregii industrii.

În SUA, cei mai mari trei transportatori susțin că pasagerii sunt nerăbdători să rezerve locuri în partea din față a avionului. American Airlines a declarat că veniturile din locurile premium au crescut cu 20% în primul trimestru, comparativ cu 2019.  „Cea mai mare parte a creșterii noastre este înclinată spre scaunele premium în acest moment”, spune directorul financiar al Unidet Airlines, Gerald Laderman.

Paradoxal,  creșterea bruscă a călătoriilor de lux are loc în condițiile în care inflația în creștere a afectat bugetele gospodăriilor pe scară mai largă, inclusiv în Europa.

Cu toate acestea, președintele Delta Airlines, Glen Hauenstein, a prezis că tendința călătoriilor de lux va continua, mai ales pentru generațiile tinere,  pe măsură ce companiile aeriene investesc în serviciile de clasă premium.

r

  • Etichete
  • r
author avatar
Radu Jacotă Redactor
346 afisari

3 COMENTARII

  1. Fomitza? Nu ma urc in avioanele voastre cu piloti ”vaccinati” nici sa imi oferiti bilet gratis. Pilotul poate face oricand stop cardiac si daca celalalt este la toaleta….

  2. Nici nu ma gândeam ca săracii se grabesc sa rezerve la coasa 1.
    Pe de alta parte ăștia cu clasa 1 sunt toți niște hoți. Intr-un fel sau altul fura. Ca scutiri de taxe, ca una ca alta fura.
    La noi numai aia care fura au bani dr așa ceva și la alții la fel.
    La ei e mai cu manta dar nepotism pe posturi exista mai mult la ei și mai ales și nepotism pe nație.
    De ce mama dreqacu Franța ia wnonomiwti din SUA pe salarii babane camd a trebui sa favorizeze membrii UE.
    De ce dream? De sclavie de aia as ac așa le stea in gata clasa lor o sa ii ajungă eficient și sigur și acolo

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger