AcasăDIVERSENew York Fashion Week, propagandă pentru Ucraina

New York Fashion Week, propagandă pentru Ucraina

Este rar ca o prezentare de modă să înceapă cu un minut de tăcere. Designerul ucrainean Svitlana Bevza a făcut exact acest lucru la New York pentru țara sa invadată de Rusia, înainte de a prezenta o colecție plină de simboluri patriotice.

Soțul ei, Volodimir Omelian, un politician care a fost ministru între 2016 și 2019 în rândurile partidului Frontul Popular, a rămas în Ucraina și s-a alăturat voluntarilor din armată. El apare pe contul de Instagram al Svitlanei, în uniformă militară și ținând în mână o mitralieră.

Astfel, noua colecție de primăvară-vară intitulată „A Fragile Homeland” și prezentată într-o clădire de pe Wall Street, a fost mai politică ca niciodată, cu un steag ucrainean proiectat pe perete.

Mai presus de toate, boabele și spicele de grâu – simboluri ale „pământurilor fertile” ale Ucrainei, care au devenit o problemă geopolitică și o provocare pentru alimentația din lume – sunt cele care au apărut ca un fir comun al colecției, notează AFP. Un model de colier este inspirat de acestea, dar culoarea este auriu și negru, pentru a ne aminti că „rușii au ars o mare parte din grâul nostru”, explică Svitlana Bevza.Și adaugă: :Nu am nicio relație cu Rusia, vom câștiga acest război”.

O obișnuită a Săptămânii Modei de la New York, unde își prezintă creațiile din 2017, dar stabilită la Kiev, unde s-a născut și își are atelierele, ea s-a hotărât să părăsească capitala ucraineană după ce a început invazia rusă la sfârșitul lui februarie, pentru că a vrut să-și „protejeze” cei doi copii. A luat drumul Portugaliei, unde lucrează de la distanță cu echipa ei.

 

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
310 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cat din graul lor a ajuns la tari nevoioase? 0? Asta e o gluma trista de propaganda ukrainaca fascista. Propaganda este si regizata de sua/ue cu actorasul in rol de marioneta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger