AcasăDIVERSEMuscle car: prinde suta în mai puțin de 2 secunde. Demonul suprem...

Muscle car: prinde suta în mai puțin de 2 secunde. Demonul suprem de la Dodge

Dodge, campionul incontestabil al motorului V8 big-block, a promis deja că toate muscle car-urile sale vor deveni electrice. Înainte de a comite blasfemia supremă, marca americană lansează cântecul de lebădă cu Challenger SRT Demon 170.

Dacă Challenger SRT Demon era deja impresionant cu cei 840 CP ai săi, SRT Demon 170 împinge limitele: motorul  V8 de 6,2 litri produce 1.039 CP și 1.280 Nm de cuplu. Această forță herculeană îi permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 1,7 secunde  și să parcurgă sfertul de milă (400 m) în 8,91 secunde.

O transmisie automată cu opt trepte se va ocupa de toată această putere și nu va fi oferită o cutie de viteze manuală. La exterior, Challenger SRT Demon 170 are anvelope personalizate, de 18 inci pe față și 17 inci pe spate. Clienții pot alege între jante din aluminiu forjat și din fibră de carbon.

Greutatea fiind inamicul, muscle car-ul renunță la scaunele din spate și la izolația portbagajului. Instrumentarul de bord și sistemul de infotainment au fost, de asemenea, adaptate în consecință. Volanul este o combinație de Alcantara și fibră de carbon și poate fi comandat cu scaunele încălzite și ventilate, ca opțiune.

În cazul improbabil în care vă veți plictisi de sunetul grav al propulsorului V8,  Dodge oferă un sistem audio Harman Kardon. În cele din urmă, sistemul de amortizare adaptivă Bilstein va permite reglarea bolidului în funcție de nevoile șoferului.

3.000 de unități vor fi vândute în Statele Unite și 300 în Canada. Cu un preț începând de la 96.666 de dolari, Dodge Challenger SRT Demon 170 va intra în producție în această vară.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
379 afisari

7 COMENTARII

  1. 6,2litri….cu tractiune pe spate….consuma cat un TIR..si ai 100%sanse sa pierzi controlul pe ploaie//plus ca nu ai scaune in spate?????Asta e o masina tocmai buna sa o dai la dusmani

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger