AcasăDIVERSEMunca flexibilă nu mai rentează?

Munca flexibilă nu mai rentează?

Aproximativ 68% dintre liderii de afaceri la nivel global consideră că progresele înregistrate în ceea ce privește munca flexibilă în timpul pandemiei Covid-19 sunt acum în pericol, deoarece companiile se confruntă cu incertitudinea economică, potrivit unui sondaj realizat de rețeaua profesională LinkedIn.

Respodenții sondajului,   2900 de manageri la nivel executiv din SUA, Marea Britanie, Germania, Emiratele Arabe Unite și Australia, sunt îngrijorați îngrijorați de faptul că actualul climat economic afectează bunăstarea angajaților, dezvoltarea competențelor și acordurile de muncă flexibile.

În ultimii doi ani, munca flexibilă a devenit un element important în asigurarea  rezilienței afacerilor – oamenii sunt cel mai valoros activ al unei companii.

De la începutul pandemiei, în 2020, angajații și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au solicitat să lucreze de acasă cel puțin două zile pe săptămână, pe lângă faptul că au cerut ore flexibile și oportunități de formare.

Cu vremuri dificile care urmează, conducătorii de afaceri spun că menținerea angajaților “motivați și implicați” se numără printre prioritățile lor, dar o serie de lovituri împotriva economiei mondiale – inflație, criza energetică și consecințele războiului din Ucraina – reprezintă piedici serioase.

De asemenea, studiul LinkedIn a mai arătat că directorii executivi întâmpină probleme în a adopta o abordare pe termen lung a planificării forței de muncă.

Managerii avertizează că rentabilitatea muncii flexibile nu mai mai poate fi asigurată odată cu  reducerea costurilor și programelor de dezvoltare profesională pentru angajați.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
393 afisari

1 COMENTARIU

  1. Munca de acasă este numai pentru cei care lucrează cu dosare, acte, aplicații. Salariații respectivi sunt mulțumiți că în acest timp de” muncă de acasă” își rezolvă și treburile casnice: dus- adus copilul de la școală, spălat- călcat rufe, gătit- hrănit ( dacă e vorba de persoane gospodine care nu apelează la servicii de livrare și curățenie), poate o mică excursie etc . Te relaxezi dacă știi să te descurci cu programul de aplicație. De aceea sunt mulți doritori de muncă de acasă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger