AcasăDIVERSEModă și dans. Dior îmbracă balerinii din Londra

Modă și dans. Dior îmbracă balerinii din Londra

Asociația dintre modă și dans a fost întotdeauna puternică. Gareth Pugh și Jasper Conran au creat costume pentru Baletul Regal, în timp ce Riccardo Tisci, în perioada în care a lucrat la Givenchy, a creat ținutele pentru producția din 2013 a spectacolului Bolero de la Opera din Paris.

La teatrul de dans londonez Sadler’s Wells, Dries Van Noten și Alexander McQueen au îmbrăcat balerinii pentru producțiile din 2017 și, respectiv, 2009. Așadar, nu este o supriză să aflăm că directorul de creație Dior, Maria Grazia Chiuri, a făcut același lucru.

Ea a creat toate ținutele dansatorilor – în colaborare cu coregrafa Sharon Eyal –  pentru recenta producție “Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart”, un triumf la Sadler’s Wells.

“Am stabilit un parteneriat care este esențial pentru concentrarea muncii mele. Coregrafia dansatorilor devine o explorare a sensului modei, care produce obiecte care sunt, structural vorbind, cele mai apropiate de corp. Dior are un interes de lungă durată pentru dans și pentru impactul modei în balet”, a declarat Maria Chiuri pentru revista Wallpaper.

De-a lungul anilor, designeri la fel de diverși precum Christian Lacroix, Vivienne Westwood, Valentino sau  Jean Paul Gaultier și-au adus cu toții propriul stil unic în costumele de balet.

author avatar
Radu Jacotă Redactor