AcasăDIVERSEModa la Milano: Gucci a dezvăluit enigma „Vault”

Moda la Milano: Gucci a dezvăluit enigma „Vault”

Absentă din calendarul paradei din Milano în 2020, casa Gucci s-a întors la Săptămâna modei pentru a dezvălui de data aceasta un enigmatic proiect denumit „Seif”.

După săptămâni de suspans inteligent menținut pe rețelele de socializare și picturi murale misterioase în diferite capitale, casa florentină a ridicat în cele din urmă vălul: „Vault” este un concept store online cu piese vintage Gucci între anii ’60 și ’90,curiozități și colecții ale unor tineri designeri independenți, selectați de directorul artistic,Alessandro Michele.

“Sunt foarte emoționat”, a spus el. “Acest proiect este rodul pasiunii mele pentru obiecte în general, pentru cele din trecut și mai mult, pentru vintage-ul pe care l-am adorat întotdeauna. Este într-un fel munca mea la Gucci timp de șapte ani”.

Genți din arhivele casei, veselă, eșarfe dar și noi creații ale tinerilor designeri au fost prezentate în vechiul post vamal din Parcul Sempione, transformat pentru ocazie într-o peșteră a comorilor.

Bianca Saunders, Colllina Strada și Alhuwallia sunt doar câteva dintre noile talente promovate pe platforma Vault.

Gucci, o casă care s-a reinventat de multe ori, își sărbătorește 100 de ani în acest an. Cu Vault, Alessandro Michele ne invită să explorăm istoria bogată a mărcii – și ne lasă entuziasmați pentru viitorul său.

author avatar
Radu Jacotă Redactor