AcasăDIVERSEMisterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă...

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma șantierului se afla un braț acum dispărut al Nilului.

Arheologii au crezut că egiptenii antici trebuie să fi folosit o cale navigabilă din apropiere pentru a transporta materiale grele precum blocurile de piatră necesare pentru construirea piramidelor.

Piramidele au apărut datorită brațului dispărut al Nilului

Piramidele egiptene au fost construite iniţial de-a lungul unui braţ al Nilului, cu o lungime de 64 de kilometri, pe care l-au numit Ahramat (piramide, în arabă), care a dispărut ulterior, îngropat sub terenuri agricole şi deşert.

Cercetătorii cred că o mare acumulare de nisip purtat de vânt, asociată unei secete majore, care a început în urmă cu 4.200 de ani, ar putea explica migrarea braţului de apă Ahramat spre est şi sedimentarea sa ulterioară, conform digi24.ro.

Descoperirea ar explica motivul pentru care câmpurile de piramide au fost concentrate de-a lungul acestei porţiuni din deşert, situată în apropierea capitalei egiptene antice Memphis. Ele erau astfel uşor accesibile, prin intermediul braţului fluviului, la momentul la care au fost construite.

Nilul, o importanţă crucială

Şi aceste cercetări arată încă o dată importanţa Nilului ca „autostradă” şi arteră culturală pentru vechii egipteni, şi evidenţiază, totodată, modul în care societăţile umane au fost afectate istoric de schimbările din mediul înconjurător.

Datele mai sugerează că la momentul când piramidele au fost construite, regiunea Giza era bogată în vegetație. După sedimentele recoltate, Nilul avea un debit mult mai mare și era răsfirat în mai multe brațe acum 4.700 ani.

author avatar
Andrei Ștefan