AcasăDIVERSEMercedes spune adio Rusiei

Mercedes spune adio Rusiei

Grupul Mercedes-Benz va părăsi piața rusă și își va vinde activele unui investitor local.

Mercedes-Benz Russia a precizat că acţiunile subsidiarelor locale vor fi vândute  dealerului Avtodom. Un purtător de cuvânt al companiei germane a declarat că participaţia de 15% deţinută la producătorul rus de camioane Kamaz nu va fi afectată de această tranzacţie şi ar urma să fie transferată anul acesta către Daimler Truck, aşa cum era planificat.

Directorul financiar al Mercedes, Harald Wilhelm, a explicat că tranzacţia nu ar urma să aibă efecte semnificative asupra profitabilităţii grupului german, dincolo de cele raportate în trimestrele precedente.

Ministerul rus al Industriei și Comerțului a anunțat că “noul proprietar al filialelor rusești ale Mercedes-Benz, compania Avtodom, va putea să atragă alți parteneri pentru a organiza producția comună de automobile la uzina Mercedes din Iessipovo”, deschisă în 2019 și situată la aproximativ 50 de kilometri de Moscova.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Mercedes a suspendat la începutul lunii martie fabricarea de autovehicule pe piaţa rusă.

Conform datelor Association of European Businesses (AEB), în primele nouă luni din 2022, au fost vândute 9.558 de vehicule Mercedes în Rusia, un declin de 72,8% faţă de anul trecut.

În aprilie, Nissan și-au vândut afacerea din Rusia unei companii de stat contra unei sume de un euro, după ce  partenerul de alianţă Renault anunţase anterior vânzarea participaţiei majoritare deţinute la Avtovaz cu o rublă.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
283 afisari

2 COMENTARII

  1. Cineva spunea că toate statele ce joacă rolul celui rău în război sînt recompensate. Dacă ne uităm la avîntul economic al Germaniei și japoniei de după al 2-lea război mondial și ce donații i se fac statului rus pare că are dreptate.

  2. ” În aprilie, Nissan și-au vândut afacerea din Rusia unei companii de stat contra unei sume de un euro, ”
    ce se mai aude de ghosn nissan mitsubishi renault?
    (e in Osaka)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger