AcasăDIVERSEMercedes Clasa E: se întoarce regele mașinilor break

Mercedes Clasa E: se întoarce regele mașinilor break

În 1977 a intrat pe scenă primul break al Clasei E, numit Touring(T).  Proiectat în întregime la Stuttgart (pe baza modelului W123), acesta a transformat seria într-o saga de succes până în prezent și până la această a 6-a generație.

Clasa E poate că este umbrită de numeroasele SUV-uri din galaxia Mercedes, dar are încă mulți fani în întreaga lume. Și aproximativ 20% dintre aceștia vor alege în continuare varianta break pentru noua generație, care se adresează în primul rând Europei, principala sa bază de clienți.

Mercedes Clasa E break beneficiază de un design modernizat, dar nu joacă cartea extravaganței. Așa cum se întâmplă adesea în cazul mașinilor moderne, acest break este mai mare decât predecesorul său.  Mai lung (4,95 m, +4 cm), mai lat (1,88 m, +2,8 cm) și mai înalt (1,47 m, +1 cm), iar ampatamentul a crescut și el (2,96 m, +2,2 cm).

Asta înseamnă mai mult spațiu pentru pasageri și un portbagaj mai încăpător. Spațiul util este una din atracțiile acestei versiuni. În cele din urmă, în ceea ce privește caracterul practic, Clasa E Break dispune de un nivelator pneumatic standard și poate fi echipată opțional cu un dispozitiv de prindere a remorcii, acționat electric.

Panoul de bord are trei ecrane, cu unul orientat spre pasager – o altă opțiune. De asemenea, este inclusă cea mai recentă versiune a sistemului multimedia MBUX, cu posibilitatea de a organiza întâlniri prin intermediul aplicației Zoom.

În ceea ce privește motorizările, vor exista un 220  diesel (4 cilindri,197 CP) și un 200 benzină (204 CP), ambele hibride, precum și un propulsor electric (300 e, 313 CP). Este prevăzut și un motor cu șase cilindri în linie, iar break-ul Clasa E ar putea veni, în mod logic, și într-o versiune  sportivă AMG.Noul model va fi disponibil în catalog în luna august și este așteptat să ajungă pe străzi înainte de sfârșitul anului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
824 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger