AcasăDIVERSEMega-expoziție de bijuterii, desant în Arabia Saudită

Mega-expoziție de bijuterii, desant în Arabia Saudită

Casa franceză de bijuterii Van Cleef & Arpels își aduce savoir-faire-ul în Arabia Saudită, cu un eveniment dedicat.

În premieră pentru regat,  expoziția intitulată Van Cleef & Arpels: Time, Nature, Love va fi deschisă la Muzeul Național din Riyadh, la 19 ianuarie.

„Vor fi prezentate peste 280 de piese, inclusiv ceasuri și obiecte de artă, majoritatea relizate la comandă pentru clienții bogați, din 1906 până în prezent, însoțite de documente originale”, a declarat  Alba Cappellieri, curatorul expoziției, profesor de design de bijuterii la Universitatea Politehnică din Milano și președinte al Institutului de Modă.

Pe lângă faptul că pot admira frumusețea excepțională a obiectelor, vizitatorii vor putea vedea de aproape abilitățile remarcabile necesare pentru a crea astfel de capodopere, notează The National. Expoziția va dura până pe 15 aprilie.

Sectorul de bijuterii din Arabia Saudită se află în fruntea activităților economice, cu o creștere de 36% a vânzărilor în al doilea trimestru din acest an. Regatul importă bijuterii și pietre prețioase în valoare de 1,9 miliarde de dolari.

De asemenea, piața de diamante și aur – dominată de companii puternice, precum Damas Saudi Arabia, Malabar Gold&Diamonds, Atlas Jewellery, Tiffany & Co. și Malak Jewellery – va depăși 6 miliarde de dolari până la sfârșitul lui 2022.

În plus, este de aștepat ca întrega regiune a Golfului arab să capteze un interes sporit din partea marilor producători mondiali de bijuterii în următorii ani, depășind India și China.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger