AcasăDIVERSEMașinile electrice nu sunt soluția la schimbările climatice!

Mașinile electrice nu sunt soluția la schimbările climatice!

Când vine vorba de schimbările climatice, transportul este unul dintre cei mai importanți factori luați în considerare.

Guvernele îi împing pe consumatori să investească în vehicule mai curate, alimentate cu energie electrică, pentru a limita impactul ecologic al călătoriilor noastre.

Și producătorii de mașini luptă pentru atenția noastră (și banii noștri) cu noi tehnologii pentru a ne face să investim în cele mai recente modele electrificate.

Vor să înlocuiască – încetul cu încetul – vehiculele echipate cu motoare cu ardere internă, care sunt considerate prea poluante, cu cele electrice care au o amprentă de carbon mult mai mică. Dar mai mic nu înseamnă zero.

Pentru Paris Marx, autorul cărții „Drumul spre nicăieri”, aceste companii greșesc în abordarea lor tehnologică.

Este adevărat că vehiculele complet electrice nu emit deșeuri, dar bateriile  lor sunt fabricate din minerale precum litiu și cobalt care au un impact asupra schimbărilor climatice. Producția unui acumulator implică automat emisii de dioxid de carbon. În plus, energia electrică este asigurată în multe țări de termocentrale care ard cărbuni.

Un studiu recent din Germania a arătat că producția unei baterii pentru o Tesla Model 3 emite o cantitate de poluare de 11 până la 15 tone dioxid de carbon.

Prin urmare, prioritatea nu ar trebui să fie înlocuirea fiecărei mașini cu echivalentul său electric, ci mai degrabă regândirea mobilității în general.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
628 afisari

5 COMENTARII

  1. Nu numai productia bateriilor dar si casarea lor este foarte daunatoare pentru mediu. Plus ca se foilosesc metale rare care nu sant destule ca sa aiba fiecare o masina electrica. Dar sant foarte bune pentru spalatul banilor, ca multe altele

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...
proger