AcasăDIVERSEMașinile cu 7 locuri supraviețuiesc și în era electrificării

Mașinile cu 7 locuri supraviețuiesc și în era electrificării

S-a spus că, odată cu electrificarea mașinilor, modelele cu 7 locuri nu ar mai găsi adepți, deoarece SUV-urile compacte vor domina piața.

Cu toate acestea, Automobile Magazine a selectat trei automobile cu șapte locuri – și susține că sunt cele mai bune oferte din 2023.

Dacia Jogger

Pentru familiile numeroase, găsirea unui vehicul care să poată transporta cu adevărat 7 persoane este o provocare, deoarece al treilea rând de scaune este adesea foarte înghesuit. Nu este cazul lui Jogger, care poate lua la bord 7 adulți în doar 4,55 metri  lungime. Și totul de la 19.100 de euro, un preț considerat low cost acum.

Pe scurt, un set de avantaje pragmatice care justifică succesul său pe piață. În ceea ce privește motorizările, deși această Dacia nu propune  diesel, versiunea de bază este un 1.0 turbo cu 3 cilindri de 100 CP care acceptă GPL, oferind astfel autonomie mărită. Se adaugă varianta de 110 CP propusă la același preț, și un propulsor hibrid E-Tech 140, care oferă un consum și performanțe excelente în oraș, dar costă peste 20.000 de euro.

Nissan X-Trail

Singurul vehicul cu 7 locuri din gama Nissan, X-Trail este de fapt un Qashqai alungit la 4,68 m pentru a oferi două scaune suplimentare în al treilea rând. Totuși, ar trebui rezervate pentru copii sau, la limită, pentru călătorii scurte.

Al doilea rând, în schimb, este spațios, cu o banchetă glisantă de 22 cm și spătare înclinate. În ciuda masei sale ridicate (aproape 2 tone în configurația 4 x 4), X-Trail este destul de dinamic, alimentat de un motor foarte sofisticat de 1,5 cu 3 cilindri care acționează un generator. Acest motor este foarte lin în oraș și pe șosea, dar consumă destul de  mult combustibil pe autostradă.

Tarifele sunt ridicate(de la 40.000 de euro), însă  modelul inspiră calitate, siguranță și confort.

Peugeot 5008

Lungit cu 19 cm față de actualul 3008 (4,64 m față de 4,45 m), 5008, care va fi și el înlocuit în curând, beneficiază în primul rând de un ampatament mai lung cu 16,5 cm pentru a oferi o mare modularitate în rândul 2 (scaune independente și glisante), precum și două locuri suplimentare în portbagaj.

Aproape la fel de eficient ca și fratele său mai mic, 5008 va fi pe placul celor cărora le place să conducă mult, chiar dacă motorul 1.2 PureTech 130 se poate dovedi puțin cam anemic. BlueHDi 130, singurul alt motor rămas în catalog, are un cuplu mai mare, dar este și mai zgomotos, în special la accelerare. Prețurile sunt destul de ridicate, începând de la 38.000 euro.

Pe de altă parte, Auto Express enumeră cele mai bune mașini electrice cu 7 locuri din acest an: Mercedes EQB/EQS/EQV,  Citroen e-Space Tourer/Peugeot e-Traveller, Tesla Model X și Nissan e-NV2000 Combi.

825 afisari

3 COMENTARII

  1. Alo,reporteru’! Mai citește,mai studiază alte tipuri de ,,vehicule”(mai exact,autovehicule!) prin drivetest-uri și după aia să faci un clasament, cât de cât,obiectiv. P.S. Astea prezentate de tine, cu excepția lui P5008,sunt niște vehicule(bine-zis !),adică niște căruțe!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri