AcasăDIVERSEMașina anului 2022 în Europa este un crossover electric –premieră pentru Kia

Mașina anului 2022 în Europa este un crossover electric –premieră pentru Kia

Un juriu format din jurnaliști europeni  a desemnat modelul electric Kia EV6 “Mașina Anului 2022”. Este prentru prima data când producătorul sud-coreean câștigă cel mai râvnit premiu din lumea automobilelor, acordat din 1964.

Kia EV6, lansat anul trecut ,a primit  279 de puncte din partea juriului format din 61 de jurnaliști din 23 de țări. Locul al doilea este ocupat de Renault Megane E-Tech, care a obținut 265 de puncte, iar podiumul este completat de Hyundai IONIQ 5, cu 261 de puncte.

Peugeot 308 (191 de puncte), Skoda Enyaq iV (185 de puncte), Ford Mustang Mach-E (150 de puncte) și Cupra Born (144 de puncte) sunt celelalte mașini care au ajuns în finală.

Crossover-ul EV6, realizat sub noua filosofie de design a mărcii, „Opposites United”,  este bazat pe platforma dedicată Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

„Este o mare onoare să câștigăm premiul Mașina Anului 2022 cu EV6, prima Kia care câștigă acest prestigios trofeu. Acest model a fost dezvoltat de la zero pentru a oferi o mobilitate electrică extinsă, capacitate de încărcare super-rapidă, un interior spațios și  o experiență de condus cu adevărat plină de satisfacții”, a declarat Jason Jeong, președintele Kia Europa.

Acest succes, precum și locul trei al lui Ioniq 5, confirmă succesul celor două mărci din Coreea de Sud,  cu  progrese puternice pe măsură ce electrificarea pieței auto europene s-a intensificat.

În 2021, vânzările combinate ale Kia (4,1% cotă de piață) și Hyundai (4,4%) au depășit un milion de unități în Europa.

author avatar
Radu Jacotă Redactor