AcasăDIVERSEMasa cu legume și flori, noua tendință a bucătarilor francezi în 2021

Masa cu legume și flori, noua tendință a bucătarilor francezi în 2021

La fel ca vegetarianismul, aceasta constă în interzicerea tuturor tipurilor de carne, dar și a  celorlalte produse de origine animală, cum ar fi laptele, ouăle sau chiar mierea. O modă în plină expansiune care ajunge pe mesele celor mai mari restaurante … și chiar pe farfuriile Palatului Elysee.

Legumele și plantele au invadat bucătăriile marilor maeștri francezi Alain Ducasse, Pierre Herme și Guillaume Gomez.  În meniu: fructe, legume, cereale și chiar flori comestibile. Dieta cu legume are multiple beneficii, mai ales pentru sănătate.

Alain Ducasse și-a deschis recent “Safid”  în arondismentul 10 din Paris. Oferă un mediu din 95% legume și cereale, “cu un impact redus asupra mediului”.

Mâncărurile variază în fiecare săptămână. În meniu: quinoa, legume de vară, piper zdrobit cu boia de ardei sau  vinete prăjite  cu nuci și busuioc.

Pierre Herme a prezentat un desert fără produse de origine animală: „Roses des sables” este făcut din migdale la grătar și ciocolată cu lapte de migdale.

Astfel de produse au ajuns chiar pe masă la Elysee. Brigitte Macron i-ar fi cerut fostului bucătar al palatului prezidențial, Guillaume Gomez, să creeze meniuri folosind mai mult de zece fructe și legume pe zi și nu cinci, așa cum recomandă guvernul. Mai mult, următoarea carte de bucate a lui  Gomez se va concentra exclusiv pe gătitul cu legume.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger