AcasăDIVERSELondra, din nou paradisul elitelor globale

Londra, din nou paradisul elitelor globale

De-a lungul mai multor decenii, Prime Central London – sau PCL – a devenit un depozit de bani de la străinii bogați, indiferent dacă aceștia doreau sau nu să locuiască acolo.

Acest lucru a avut mai multe efecte secundare – și anume, PCL a devenit în mare parte plină de proprietăți goale, iar prețurile au trecut la modul „trofeu”.

Apoi, Brexitul a apărut la orizont, iar pentru o perioadă de timp cumpărătorii internaționali bogați au evitat Londra de teama complicațiilor care ar putea apărea din cauza ieșirii din UE.

Dar toate temerile au dispărut de când a început războiul din Ucraina. Acest set unic de circumstanțe a readus PCL în centrul atenției ca fiind un refugiu sigur pentru afaceriștii globali.

O serie de executivi de la Meta au cumpărat proprietăți în Londra de când s-au deschis anul acesta noile birouri King’s Cross ale gigantului social media, și sunt departe de a fi singuri.

Potrivit The Spectator, există două tendințe care arată că PCL și-a revenit în afaceri. În primul rând și cel mai evident, cererea – și prețurile – sunt în creștere. O revenire a valorii proprietăților și o goană după  „vile discrete și sigure”.

În al doilea rând, ca un semnal pentru cine urmărește piața, există o mantie de confidențialitate în jurul proprietăților scoase la vânzare.

Nu este o lume în care detaliile proprietăților circulă pe presupuse site-uri web „în afara pieței”; este una controlată de o cabală de agenți de vânzare/cumpărare de lux care operează complet în afara rețelei.

Pe de altă parte, Marea Britanie a lansat un program de vize HPI (High Potential Individual) pentru absolvenții celor mai bune 50 de școli din lume. Iar majoritatea vizează mai ales cartierele scumpe din Londra Costul acestei vize ar trebui să fie de 715 lire sterline (aproximativ 840 de euro).Într-o lume turbulentă, aceste puncte forte readuc metropola din nou în atenția elitei globale.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
395 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger