AcasăDIVERSEKiev, orașul “tatuajelor patriotice”

Kiev, orașul “tatuajelor patriotice”

Omagiu unităților militare, comemorarea orașului natal abandonat, mesaj de dragoste pentru țară… De la începutul invaziei rusești, cererea de tatuaje, în special cele patriotice, este în plină expansiune în Ucraina.

La festivalul „Art Weapon”, desfășurat întro fostă fabrică din Kiev, zeci de persoane au venit să-și facă tatuaje pentru a-și exprima sprijinul pentru Ucraina. Banii colectați sunt donați armatei.

Acceptând să vorbească jurnaliștilor AFP cu condiția de a rămâne anonim, un tânăr soldat de 20 de ani a hotărât să-și facă un tatuaj pentru prima dată. A ales un model dedicat regimentului naționalist Azov, unde doi dintre prietenii săi participă la lupte grele în oțelăria Azovstal din Mariupol, asediată de armata rusă.

Pentru actrița și cântăreața Marusia Ionova, în vârstă de 27 de ani, noul ei tatuaj – pus și simplu pur doar “Kiev” – servește ca o amintire a momentului în care a fugit de acasă la începutul războiului.

Artiștii tatuatori spun că au observat o creștere a numărului de clienți de când a început invazia rusă pe 24 februarie. Și mulți dintre ei nu au fost tatuați anterior.

Tatuajele pot lua orice formă – de la stema Ucrainei până la sloganuri marțiale precum „Moarte dușmanului” sau „Nava militară rusă, du-te dracului!”, o referire la declarația devenită virală a unui soldat ucrainean la începutul războiului de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
409 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger