AcasăDIVERSEJames Bond Junior: mașina – jucărie de peste 100.000 USD

James Bond Junior: mașina – jucărie de peste 100.000 USD

O companie britanică a lansat un model în miniatură Aston Martin DB5, destinat copiilor interesați de aventurile celebrului spion 007.

Produsă de The Little Car Company, această ediție specială No Time to Die Aston Martin DB5 Junior are două treimi din dimensiunea mașinii folosite în filme.

Doar 125 de exemplare vor fi fabricate. Prețul? 123.000 de dolari fiecare.  Little Car producea deja un mic Aston Martin DB5, dar această versiune Bond include o serie de caracteristici adăugate. Printre altele, mitraliere de jucărie ies din partea din față a mașinii în timp ce farurile se retrag. De asemenea, un dispozitiv pompează fum negru prin „țevile de eșapament”.

Motorul electric produce până la 21 CP și are o viteză maximă de 70 km/h. Mini-mașina nu poate circula pe drumurile publice, însă Aston Martin va invita micii proprietari să participe  la cursuri de șofat pe circuitele private.

Little Car a depus toate eforturile pentru a reproduce DB5 la scară redusă, cât mai exact posibil, folosind un model original care a fost  scanat 3D.

“Adevăratul” Aston Martin DB5 a apărut pentru prima data în filmul Goldfinger, 1964. În 2019, un astfel de model s-a vândut la licitație pentru 6,4 milioane de dolari.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger