Cauta

Interlopii digitali.Viitoarele atacuri cibernetice, mai cumplite decât războaiele?

Se poate întâmpla și așa, dacă atacurile interlopilor digitali vor viza infrastructura critică a țărilor și dispozitivele conectate, a avertizat directorul executiv al celei mai mari companii private de securitate cibernetică din lume, Forcepoint.

„Oprirea unor instituții și entități importante, cum ar fi companiile de utilități sau preluarea controlului asupra mașinilor conectate, se numără printre posibilele scenarii pe care le pot exploata infractorii cibernetici – în cazul în care vor decide să se angajeze în războiul digital în viitor”, a declarat Manny Rivelo într-un interviu pentru The National.

„Pe măsură ce lumea devine mult mai conectată, vulnerabilitățile cresc. În viitor, un război nu trebuie să fie reprezentat de bombe sau de rachete; ar putea fi vorba de oprirea rețelei de energie electrică a unei țări în mijlocul iernii sau de oprirea capacității de a avea apă potabilă”.

Pericolele transformării tehnologiei în armă au fost semnalate și în trecut, iar acestea pot provoca daune oamenilor sau îi pot ucide până în 2025, a declarat firma de cercetare Gartner.

Organizațiile investesc până la o cincime din bugetele lor în securitate cibernetică și majoritatea sunt cele cu date extrem de sensibile, inclusiv agenții guvernamentale.

Într-un raport publicat săptămâna trecută, Moody’s Investors Service a declarat că aproximativ 22.000 de miliarde de dolari în datorii cu rating colectiv asociate cu peste 70 de sectoare de rating la nivel mondial au o expunere ridicată sau foarte ridicată la riscuri cibernetice în 2022, infrastructura critică prezentând cel mai mare risc.

De asemenea, sofisticarea crescândă a atacurilor cibernetice este, fără îndoială, așteptată în metavers, tehnologia emergentă în care utilizatorii interacționează folosind reprezentări digitale ale lor într-un mediu complet simulat.

Un element care ar putea exploata vulnerabilitățile metaversurilor este reprezentat de atacurile de „inginerie socială” sau de metoda de constrângere a utilizatorilor să își divulge informațiile private.

Potrivit Forcepoint, economiile dezvoltate din Europa, SUA și Asia au o rată mai mare de adoptare a securității cibernetice, iar pe ultimele locuri se clasează Orientul Mijlociu, America Latină și Africa.

Ultimele stiri

  • Tensiuni în vestiarul Realului: S-au dezis de Rudiger!
  • Afaceri cu banii bătrânilor din azil. Autoritățile, prinse cu sume importante de bani dosite ”în sertar”
  • Kevin De Bruyne, foarte aproape de Napoli! Detaliile unui transfer spectaculos
  • Sănătatea Mentală și Deficiențele Nutriționale: Ce Lipsește Din Farfurie Ajunge În Minte
  • Strategia digitală a Chinei schimbă regulile globale
  • Dolarul poate supraviețui furtunii Trump
  • Incredibil! Echipamente IT de milioane de euro, blocate în depozitele instituțiilor publice
  • Europa preia frânele apărării Ucrainei în timp ce Rusia se duce spre Africa
  • Asociația Prosumatorilor acuză: Proiectul Ministerului Energiei pentru fotovoltaicele de pe blocuri, o ”golăneală” din care locatarii nu câștigă nimic
  • Parol d’onor dom Președinte!
  • Exit mobile version