AcasăDIVERSEInima unui fost primar, găsită într-o fântână

Inima unui fost primar, găsită într-o fântână

De mulți ani considerată doar un mit urban, legenda despre inima unui fost primar al oraşului Verviers din estul Belgiei s-a dovedit adevărată, după ce organul a fost găsit îngropat într-o fântână.

În timpul unor lucrări de renovare la fântâna din piatră a orașului, a fost descoperită o cutie de dimensiuni mici din metal, care conţinea inima lui Pierre David, închisă într-un borcan umplut cu etanol. David, primul primar al oraşului după ce Belgia a devenit ţară independentă, era încă în funcţie când a murit în 1839 după ce a căzut dintr-o clădire. Autorităţile au construit o fântână în cinstea edilului şi, cu permisiunea familiei sale, i-au amplasat inima sub o piatră a monumentului, în 1883.

Cutia a fost expusă la Muzeul de Arte Frumoase şi Ceramică Verviers. Relicva este menționată în documentele civice, dar până când a fost găsită „nimeni nu a crezut cu adevărat”, a declarat pentru Reuters consilierul orașului Verviers, Maxime Degey. „Astăzi legenda nu mai este o legendă. Este o realitate”, a adăugat el. „Nu știu niciun alt exemplu de primar a cărui inimă să fie păstrată într-un monument … în mijlocul orașului său. Acest lucru este unic ”, a declarat Nathalie Weerts, curatorul adjunct al muzeului. Pierre David a fost iniţial primar în Verviers între anii 1800 şi 1808, când Belgia se afla sub conducere franceză. În 1830 și-a început al doilea mondat, anul în care țara a devenit independentă. David a permis publicului să urmărească ședințele consiliului local și a înființat primul departament de pompieri din oraș.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
362 afisari

1 COMENTARIU

  1. Inima unui primar, pentru totdeauna, ramasa in localitate…
    In Romania, intr o localitate ramane doar un leu…si ala ingropat…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger