AcasăDIVERSEInginerie italiană: supercar Alfa Romeo cu mușchi de Maserati

Inginerie italiană: supercar Alfa Romeo cu mușchi de Maserati

Alfa Romeo va lansa un supercar bazat pe specificațiile tehnice ale modelului Masaerati MC20. Dar cu o transformare neo-retro în spiritul lui Tipo 33 Stradale din 1967.

De fapt, la Salonul Auto de la Bruxelles din ianuarie,  când au fost dezvăluite pentru prima dată Alfa Romeo Giulia și Stelvio restilizate, marca cu trifoi a afișat mașina de epocă în centrul standului său, o legătură cu noul proiect.

Potrivit Automobile Magazine, acest viitor înlocuitor al lui Alfa Romeo 8C Competizione va avea la bază un motor Maserati  Nettuno 3.0 V6 care livrează 630 CP și un cuplu de 730 Nm.

S-a convenit asupra unei producții limitate la 33 de unități. Alfa Romeo tipo 33 Stradale, proiectat de Franco Scaglione, a fost produs în doar 18 exemplare între 1967 și 1969.

Ulterior, la fel ca 8C Competizione comercializat între 2007 și 2010, mașina putea fi declinată într-o versiune Spider. De data aceasta, ar urma să fie Maserati MC20 Cielo prezentat în mai 2022, care ar urma să servească drept platformă.

În mod traditional, clienții Alfa Romeo sunt mai puțin interesați de SUV-uri electrificate și preferă modelele sport exclusiviste. În acest caz, moștenirea tehnică și prestigiul Maserati vor avea un cuvânt greu de spus.

Maserati Grecale, lansat în 2021, folosește aceeași platformă cu Alfa Romeo Stelvio.Cele două mărci au o lungă istorie de a produce vehicule de înaltă performanță, care suprind esența ingineriei italiene.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.310 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger