AcasăDIVERSEInflația nu oprește dorința oamenilor de a călători

Inflația nu oprește dorința oamenilor de a călători

Este posibil ca inflația și costurile de trai mai mari să afecteze portofelele consumatorilor, dar există un domeniu în care mulți nu sunt dispuși să facă economii: călătoriile

Un raport al Consiliului Mondial de Călătorii și Turism și al site-ului de rezervări Trip  arată că aproape o treime (31%) dintre călători au declarat că intenționează să cheltuiască mai mult pentru călătorii în acest an decât în 2022.

Consumatorii „cheltuiesc mai mult pentru călătorii decât pentru orice altă experiență”, a declarat Julia Simpson, președinte și director executiv al WTTC, la deschiderea conferinței de turism ITB Berlin.”În prezent, avem o creștere puternică și ne întoarcem la – sau chiar depășim – nivelurile din 2019″.Numărul persoanelor dispuse să cheltuiască mai mult pe călătorii ar putea fi și mai mare, pe măsură ce costurile cresc.

Mai mult de patru din 10 persoane (43%) susțin își vor crește bugetul pentru călătorii în 2023, în timp ce o treime (31%) îl vor păstra la fel, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Expedia Group în rândul a 11.000 de persoane din 11 țări.

Cu toate acestea, aceast procent rămâne totuși sub așteptările industriei – unul din șase (58%) profesioniști din turism anticipase că turiștii vor cheltui mai mult în acest an.

Organizația Mondială a Națiunilor Unite pentru Turism se așteaptă ca în 2023 piața globală a turismului să recupereze între 80% și 95% din nivelurile anterioare pandemiei.

Airbnb a arătat o creștere de 30% a numărului de anunțuri de camere private din decembrie.Valencia, o populară destinație de vacanță de pe coasta de sud-est a Spaniei, a înregistrat cea mai bună lună ianuarie din istoria sa în ceea ce privește sosirile de turiști, potrivit lui Ximo Puig, președintele guvernului regional.

„Boom-ul călătoriilor de răzbunare va rămâne, chiar dacă oamenii se confruntă cu inflația”, subliniază Johannes Reck, fondatorul și directorul executiv al platformei globale de rezervări de tururi cu sediul în Berlin, Get Your Guide.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
209 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vezi președintele….
    Care merge, merge, merge…
    În lux, în lume, în lux , in lume…
    Cu Mîndruță lângă eeeeelllll…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger