AcasăDIVERSEIndia redeschide faimosul Taj Mahal

India redeschide faimosul Taj Mahal

Monumentul emblematic al Indiei s-a redeschis pentru vizitatori luni după o pauză de şase luni cauzată de pandemia de coronavirus, într-o ţară care încearcă să revină la o anumită stare de normalitate în pofida creşterii numărului de infectări.

Un protocol strict se aplică în privinţa purtării măştilor sanitare şi respectării normelor de distanţare fizică, au dat asigurări autorităţile locale. Vizitatorii nu au voie să atingă marmura edificiului şi celebra bancă pe care turiştii se fotografiază de obicei în faţa monumentului a fost plastifiată pentru a putea fi dezinfectată cu regularitate, fără a fi avariată. Construit în secolul al XVII-lea în nordul Indiei, în oraşul Agra, situat la aproximativ 180 de kilometri sud de New Delhi, Taj Mahal este cel mai vizitat monument din ţară, atrăgând anual peste şapte milioane de turişti.

În prezent, numărul acestora a fost plafonat la 5000 pe zi – cu acces în două intervale orare, iar biletele pot fi procurate doar prin rezervări online. Cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, India a raportat peste 5,4 milioane de cazuri de COVID-19, ocupând locul al doilea în clasamentul celor mai afectate ţări din lume după Statele Unite, şi înregistrează aproape 100.000 de cazuri noi în fiecare zi.

author avatar
Andrei Coman
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger