AcasăDIVERSEÎncă o poveste cu un iaht confiscat. Contribuabilii americani plătesc 900.000 de...

Încă o poveste cu un iaht confiscat. Contribuabilii americani plătesc 900.000 de dolari pe lună ca să-l întrețină

Departamentul de Justiție al SUA solicită permisiunea de a vinde iahtul miliardarul rus Suleiman Kerimov, deoarece necesită "costuri excesive" de întreținere și echipaj

Întreținerea unui mega-yacht confiscat de autoritățile americane de la un oligarh rus îi costă pe contribuabili aproape un milion de dolari pe lună.

Departamentul de Justiție al SUA solicită permisiunea de a vinde Amadea, pe care l-a confiscat în urmă cu doi ani, susținând că iahtul  de 230 de milioane de dolari, deținut de miliardarul rus sancționat Suleiman Kerimov,  necesită „costuri excesive” de întreținere și echipaj: 922.000 de dolari pe lună.

Potrivit procurorilor americani, „este excesiv pentru contribuabili să plătească aproape un milion de dolari pentru a întreține Amadea, când aceste cheltuieli ar putea fi reduse la zero printr-o vânzare”.

Care sunt  cheltuelile pentru nava care  este acum andocată în San Diego, California:  600.000 de dolari  pentru costurile de funcționare, echipaj, întreținere, îndepărtarea deșeurilor, aprovizionare. Se adaugă 144.000 de dolari pentru asigurare, inclusiv taxe de andocare uscată de 178.000 de dolari, ceea ce aduce totalul la 922.000 de dolari, potrivit documentelor depuse.

Costurile suportate de americani evidențiază provocările financiare și juridice legate de confiscarea și vânzarea activelor deținute de oligarhii ruși, notează CNBC.

Procesele  pentru a dovedi proprietatea activelor rusești și pentru a le vinde s-a dovedit a fi mult mai lung și mai costisitor. La Londra, miliardarul rus Eugene Shvidler a purtat o bătălie în instanță pentru avioanele sale private care au fost confiscate, iar Serghei Naumenko a făcut apel la reținerea superiahtului său Phi.

Bătălia pentru Amadea a început în aprilie 2022, când a fost confiscată în Fiji la cererea guvernului american. Avocații lui Eduard Khudainatov, un fost director executiv al Rosneft care nu a fost sancționat,  îl consiliază pe Kerimov, spun că acesta este proprietarul iahtului și se opun eforturilor Departamentului de Justiție de a-l vinde.

Dar chiar dacă Amadea ar fi vândut rapid, veniturile nu ar merge automat la guvern. Conform legii, banii ar fi reținuți în timp ce Suleiman Kerimov și oficialii americani își continuă lupta în instanță cu privire la proprietate și confiscare.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.391 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger