AcasăDIVERSE“Îmi trebuie o față de tânăr”: cum ajung bărbații sub cuțitul esteticienilor

“Îmi trebuie o față de tânăr”: cum ajung bărbații sub cuțitul esteticienilor

Înainte de 30 de ani, Xia Shurong a avut nasul remodelat pentru a avea o față pe care spera că îi va aduce oportunități profesionale mai bune. La fel ca el, milioane de bărbați chinezi recurg astăzi la chirurgia estetică.

Canonul frumuseții este solicitant în China. Printre principalele criterii general acceptate: pielea trebuie să fie deschisă (un ten întunecat este asociat cu oamenii de la țară), ochi relativ mari și un nas suficient de proeminent.

Cercetător științific în vârstă de 27 de ani(!), Xia Shurong nu-și mai poate sprijini „look-ul geek” (fan computer și noua tehnologie) și spune că își dorește un stil care să-i aducă mai multe posibilități în viață.

„La vârsta mea, ar trebui să arăt ca un tânăr drăguț. Dar deja arăt ca un om de patruzeci de ani. Îmi trebuie o față de tânăr”.

Operația pe care urmează să o facă la Beijing constă în remodelarea feței prin introducerea unor componente mici dintr-un material asemănător osului, relatează Le Figaro.

Bărbatul cheltuise deja 40.000 de yuani (5.200 de euro) la începutul anului pentru o primă intervenție. Apoi s-a pus problema aspirării excesului de grăsime dintr-o parte a corpului și apoi transplantarea acestuia pe față pentru a-i modifica caracteristicile.

Rețele sociale abundă de influenceri care explică „cum să devii frumos” și postează fotografii cu noile standarde ale bărbatului chinez, cu mare priză în marile orașe și în rândul oamenilor de afaceri.

Potrivit unui studiu realizat de iResearch, cu sediul în Shanghai, 17% dintre directorii chinezi au folosit serviciile de chirurgie estetică (comparativ cu 30% dintre femei) – și majoritatea înainte de vârsta de 30 de ani.

Creșterea nivelului de trai în China, contribuie, de asemenea, la extinderea sectorului.

Piața chineză a procedurilor cosmetice (proceduri chirurgicale, precum și terapii non-chirurgicale, cum ar fi lasere și injecții) reprezintă acum 197 miliarde de yuani (26 miliarde de euro) – de trei ori mai mult decât în ​​2015.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger