AcasăDIVERSEImagini spectaculoase! Specialiștii au descoperit un recif mai înalt decât Empire State...

Imagini spectaculoase! Specialiștii au descoperit un recif mai înalt decât Empire State Building! – VIDEO

Specialiștii australieni au dat peste un recif uriaș, de peste 500 de metri înălțime. Descoperirea a fost făcută zilele trecute, la capătul nordic al Marii Bariere de Corali, în timpul unei misiuni de cartografiere 3D a fundului mării.

Reciful este mai înalt decât câteva dintre clădirile emblematice ale lumii – cum ar fi the Empire State Building (381 metri), din New York, sau Sydney Tower (305 metri).

Referindu-se la această descoperire, unul dintre specialiști – Tom Brigde, de la Centrul de Excelenţă ARC pentru Studii ale Recifelor de Corali de la Universitatea James Cook – a precizat, citat de The Guardian, că “evidențiază cât de puțin știm despre o mare parte din ocean, chiar și despre Marea Barieră de Corali” și că ”știm mai multe despre suprafața Lunii decât știm despre ceea ce se află în adâncuri dincolo de coastele noastre”.

Având forma asemănătoare unei lame, reciful are o lățime de 1,5 kilometri la bază. Și nu pare să conțină foarte mulți corali duri în secțiunea sa superioară, în schimb are ”o abundență incredibilă” de bureți și corali moi, ceea ce conduce către varianta că zona ar fi bogată în nutrienți aduși de curenții puternici.

De asemenea, specialistul citat de publicația britanică a anunțat că imaginile surprinse de camera instalată pe robotul subacvatic folo

Imagini spectaculoase! Specialiștii au descoperit un recif mai înalt decât Empire State Building! (sursa foto: captură youtube)

sit pentru explorarea recifului au evidențiat că acesta a devenit gazdă pentru o multitudine de peşti de recif, inclusiv rechini gri de recif.

author avatar
Andrei Coman
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger