AcasăDIVERSEHaute Couture. Folclorul ucrainean, inspirație pentru Dior

Haute Couture. Folclorul ucrainean, inspirație pentru Dior

Maria Grazia Chiuri, directorul de creație al casei de modă de lux, a prezentat la Paris o colecție haute couture centrată pe unitate și universalitate, inspirată din folclorul și arta ucraineană.

Chiuri, o feministă convinsă, a expus “o sărbătoare vestimentară și a scos în evidență nevoia de frumos în vremuri din ce în ce mai sumbre”, notează The National.

“Arborele vieții”, simbol al legăturii dintre toate formele de creație, a fost punctul de plecare al colecției. Chiuri s-a inspirat din lucrarea designerului ucrainean Olesia Trofimenko, ale cărei reprezentări evocă „tradiție, înțelepciune și echilibru”.

Trofimenko a fost invitată să proiecteze decorul spectacolului, care a prezentat tapiserii în mărime naturală brodate manual de femeile de la Chanakya School of Craft din Mumbai.

„O mărturie a diferitelor tărâmuri ale imaginației transmise de un savoir-faire virtuos, colecția oferă o broderii pe bumbac, lână, mătase și cașmir, în timp ce un patchwork de dantelă și împletituri de guipure împodobesc rochiile”, a scris Dior în notele sale de prezentare.

“Copacul vieții este astfel transformat într-un manifest pentru o pluralitate armonioasă, permițând o restabilire a echilibrului.”

Rădăcinile și ramurile au fost redate pe rochii lungi și lejere, sau pe jachete brodate în mătase, cu  motive florale complicate.

Spectacolul s-a desfășurat în anexa Muzeului Rodin, cu o listă de invitați celebri, printre care Naomi Watts, Zoe Saldana și Sigourney Weaver.

author avatar
Radu Jacotă
446 afisari

5 COMENTARII

  1. ” Colecția oferă broderii pe bumbac, lâna, mătase si cașmir”…. materiale nobile!

    Pe noi ne îmbracă in sintetice ( nocive ptr. sănătate ), iar satanele se îmbracă in bumbac bio, lâna bio, mătase bio, cașmir bio, evident.
    Vorba aceea : ” Trai nineacă pe banii babachii”! Adică prostimea muncește de se spetește, în timp ce trântorii ” poporului ales” ” n-au timp nici de-a muri” vorba lui Eminescu.

      • PTR A CUMPARA HAINE DE CALITATE TREBUIE SA AI SI BANI, DECI MAI ABTINE IN A TI DA CU PAREREA, IAR IN CEEA CE PRIVESTE UCRAINA , MI S A FACUT O SCARBA IMENSA…….

  2. PTR A CUMPARA HAINE DE CALITATE TREBUIE SA AI SI BANI, DECI MAI ABTINE TE IN A TI DA CU PAREREA, IAR IN CEEA CE PRIVESTE UCRAINA , MI S A FACUT O SCARBA IMENSA…….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger