AcasăDIVERSEGrădina Minunilor în Dubai: expoziție de bijuterii unicat

Grădina Minunilor în Dubai: expoziție de bijuterii unicat

Christie’s a lansat Garden of Wonders:o expoziție de vânzare de bijuterii excepționale în Dubai, care prezintă piese unicat.

Diamantele și pietrele prețioase sunt destinate  special pentru această regiune, datorită cunoștințelor și expertizei combinate a lui Julien-Vincent Brunie, director senior și șef internațional de vânzări private la Christie’s, și a lui Abdulrahman Alzayani, proprietarul A2Z Advisory, o companie care ajută la punerea în legătură a clienților cu piese excepționale.

Împreună, cei doi curatori au adunat o colecție care nu numai că oferă vizitatorilor un răsfăț vizual, dar și consolidează poziția Dubaiului ca piață cheie pentru astfel de bijuterii, subliniază The National.

În galeria Christie’s organizată în Dubai International Financial Centre pot fi admirarate – și cumpărate – broșe, coliere, cercei, inele și brățări – toate cu diamante, perle și safire.

Cu toate acestea, adevărata vedetă a spectacolului este, fără îndoială, o brățară cu diamante a casei de bijuterii Harry Winston.

Realizată în 1975 – întâmplător în același an în care Winston a cumpărat un diamant brut de 204,10 carate, care a fost în cele din urmă tăiat în Steaua Independenței – această brățară excepțională este alcătuită din 99 de pietre tăiate în formă de smarald, totalizând 141 de carate, cu o piatră centrală de 11,32 carate.

În timp ce prețurile rămân secrete, se așteaptă ca această piesă să se vândă cu milioane de dirhami.

Expoziția  de bijuterii rare înseamnă o altă oportunitate pentru Christie’s și alte case de licitații în Emiratele Arabe Unite, unde clienții sunt adesea milionari sau provin din rândul caselor regale. Aici intervin vânzările private, iar Brunie și A2Z Advisory sunt la dispoziția clienților cu un serviciu individual.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger