AcasăDIVERSEGoogle dă internet la toată lumea prin baloane

Google dă internet la toată lumea prin baloane

Google

Compania-mamă a Google a lansat un serviciu pentru a da internet la toată lumea. Loon se bazează pe baloane, care se ridică la zeci de kilometri în aer și furnizează internet în zone defavorizate, precum Africa.

Locația aleasă de Loon pentru a-și lansa serviciul nu a fost aleasă în mod întâmplător. Au mers în Kenya, acolo unde au făcut un parteneriat cu un operator local. Divizia companiei Alphabet (n.r. care deține Google) a dat drumul unei „flote” de 35 de baloane care acoperă  aproximativ 50.000 kilometri pătraţi.

Baloanele se ridică la o înălțime de aproximativ 20 kilometri, analizând în permanență condițiile atmosferice în vreme ce se deplasează folosind curenții stratosferici. Fiecare balon va sta în aer aproximativ 100 de zile înainte de a reveni la sol pentru inspecție, poate furniza internet direct sau poate juca rolul unui link în cadrul unei rețelei, pentru extinde aria acoperită.

Baloanele cu Internet de la Google oferă acoperire 4G

Oficialii companiei spun că baloanele nu au rolul de a înlocui internetul prin satelit sau pe cel furnizat de la sol prin fibră optică ori antenă, ci de a crea un al treilea strat între cele două tipuri de conexiuni. Potrivit companiei, conexiunile au o viteză de 18,9 Mbps pentru download, iar upload-ul ajunge la 4,74Mbps și oferă acoperire 4G.

„Vrem ca restul Africii să ni se alăture pentru a forma o piață digitală unică, în care 1,3 miliarde de oameni să fie conectați. Toți pot fi online, putem fi o mare piață comună, în care să beneficiem de avantajele inovațiilor”, a declarat Joe Mucheru, ministrul informațiilor din Kenya, potrivit nytimes.com.

Rezultatele sunt remarcabile, unitățile pot furniza internet direct sau funcționează ca o conexiune în cadrul rețelei pentru a extinde aria acoperită.

Ce este Loon

Loon este o companie care funcționează autonom din 2018 şi până acum s-a limitat în a testa furnizarea de internet prin baloane pe arii mici şi pentru un timp limitat, în zone precum Puerto Rico şi Peru. Însă niciodată nu a ajuns la a furniza un serviciu comercial.

Operatorii americani de telecom au folosit baloanele Loon pentru a oferi acces la internet pentru sinistrații din Puerto Rico, după uraganul din 2017. Baloanele produse de Google au cauzat panică în Columbia sau Noua Zeelandă, după ce locuitorii au crezut că sunt OZN-uri sau resturile de la o navă spațială.

author avatar
Andreea Vlad
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger