AcasăDIVERSEGeranium, cel mai bun restaurant din lume

Geranium, cel mai bun restaurant din lume

Restaurantul danez ”Geranium” din Copenhaga, condus de chef Rasmus Kofoed, a ocupat locul 1 în influentul clasament  ”50 Best Restaurants”, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Londra.

Acesta este al doilea an consecutiv când un restaurant din Danemarca a fost încoronat, „Geranium” plasându-se anul precedent pe locul secund, după „Noma”.

Restaurantul peruvian „Central” din Lima ocupă poziția a doua  în clasamentul celor mai bune 50 de restaurante din lume în 2022, stabilit de revista britanică specializată Restaurant.

Restaurantele spaniole „Disfrutar” din Barcelona și „Diverxo” din Madrid au ocupat locul al treilea și al patrulea.

Inspirat de “natura scandinavă”, chef Rasmus Kofoed a câştigat trofeul Bocuse d’Or în 2011, iar restaurantul său a primit primele trei stele Michelin ale ţării în 2016, relatează AFP.

De asemenea, columbiana Leonor Espinosa a primit premiul pentru „cea mai bună femeie bucătar-șef din lume”,  succedându-i peruanei Pia Leon. Restaurantul său „Leo” din Bogota s-a clasat pe locul 48.

Ca şi anul trecut, doar trei restaurante franceze, toate din Paris, s-au distins în acest top 50: „Septime”, condus de Bertrand Grébaud, care a urcat două poziţii până pe locul 22, „Le Clarence” al lui Christophe Pelé, un nou venit (28), şi „Arpege” al lui Alain Passard, retrogradat pe locul 31 (în coborâre cu 8 poziţii).

Premiile „50 Best Restaurants” – decernate începând din 2002 –  sunt stabilite de către 1.080 de „experţi independenţi” – chefi, jurnalişti specializaţi și proprietari de restaurante.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
678 afisari

1 COMENTARIU

  1. Danemarca nu are nici o legatura cu restaurantele sint mii de restaurante mai bune in lume , este o reclama foarte exagerata

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger