AcasăDIVERSEGarcia Marquez: 100 de ani de eleganță

Garcia Marquez: 100 de ani de eleganță

Jachete și genti din Tweed, cămăși italiene, cravate și bluze multicolore, pantofi din piele: un povestitor inimitabil, Gabriel Garcia Marquez s-a ocupat și de stilul garderobei sale, o parte din care a fost expusă spre vânzare în Mexico City, orașul său de adopție.

Evenimentul, inițiat de nepoata celebrului scriitor, Emilia Garcia Elizondo, marchează deschiderea unui centru cultural – Casa literaturii – în reședința din sudul Mexicului, unde a trăit și a scris timp de mulți ani autorul cărții „O sută de ani de singurătate”.

„Gabo” – porecla lui Marquez – „avea croitori și designeri preferați”, a spus Elimia Elizondo, precizând că sunt expuse 400 de articole vestimentare și accesorii din garderoba scriitorului, inclusiv fotografii ale întâlnirilor sale cu lideri politici.

De asemenea, articole ale soției sale, Mercedes Barcha, sunt și ele expuse, dar hainele pe care le-a purtat când soțul ei a primit Premiul Nobel pentru Literatură în 1982 nu sunt de vânzare. Profiturile vor fi donate unei fundații care ajută copiii defavorizați din sudul Mexicului

Lider incontestabil al „realismului magic”, Gabriel Garcia Marquez a murit pe 17 aprilie 2014, la vârsta de 87 de ani, în Mexico City.Soția sa a murit la aceeași vârstă pe 15 august 2020.

author avatar
Radu Jacotă Redactor