AcasăDIVERSEFrancezii vând sculpturile profesorului lui Brâncuși

Francezii vând sculpturile profesorului lui Brâncuși

Pentru a compensa pierderile financiare legate de coronavirus, muzeul Rodin este obligat să vândă lucrări originale

Muzeul Rodin – care  expune și păstrează operele sculptorului Auguste Rodin – va fi obligat să vândă sau să topească mai multe lucrări de bronz ale artistului, deoarece nu primește subvenții și trebuie să compenseze lipsa de vizitatori din cauza epidemiei de coronavirus. 

„Înainte de criza sănătății, toate luminile noastre erau verzi. Speram să obținem un profit de 1,4 milioane de euro în acest an, dar va fi o pierdere de 3 milioane ”, a declarat Catherine Chevillot, directorul muzeului, pentru ziarul Les Echos. Nu a fost anunțat numărul de lucrări care vor fi scoase la vânzare. Muzeul este  responsabil de gestionarea operei lui Rodin și, prin urmare de edițiile originale. Legal, fiecare sculptură are douăsprezece copii autorizate, precum seria „Gânditorilor” sau „Burghezul din Calais”, care sunt considerate originale, informează Le Parisien.

Muzeul menține o colecție de aproape 6.800 de sculpturi, 8.000 de desene, 10.000 de fotografii vechi și alte 8.000 de opere de artă. De mai bine de 100 de ani, vânzările acestor lucrări originale au fost rare și sunt destinate în general instituțiilor. Muzeul Rodin s-a redeschis pe 7 iulie și are deja încheiate acorduri cu galeriile de artă contemporană din Franța și Statele Unite. A înregistrat aproape 500.000 de vizitatori în fiecare an, 75% dintre ei fiind străini. În 1907, Constantin Brâncuși a părăsit atelierul lui Auguste Rodin, justificându-și decizia printr-o frază care a făcut istorie: „Nimic nu se poate înălța la umbra marilor arbori!”

author avatar
Radu Jacotă Redactor
260 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mda. Din cauza intelepciunii asteia toti cei care stau pe langa Petrov ori o mirelesc, or fug de politie in vest, or zac in beciul domnesc or Costa Rica fie dispar ca Ilan, Anghel, Marta si altii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger