AcasăDIVERSEForța de muncă prosperă de la distanță

Forța de muncă prosperă de la distanță

Ponderea angajaților care muncesc de acasă a  crescut cu 12% în 2021 față de 2020, potrivit FlexJobs, un serviciu de abonament pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cu o bază de date de aproximativ 57.000 de companii.

În acest an, cea mai mare parte a joburilor de la distanță sunt, în general, servicii pentru clienți sau locuri de muncă de marketing de vânzări, care pot fi realizate destul de ușor prin telemuncă.

Dar, pe măsură ce companiile își extind politicile de lucru de la domiciliu,  văd ce alte părți ale forței lor de muncă pot prospera de la distanță.

Cea mai mare creștere a listărilor de la distanță este pentru rolurile de HR și recrutare, a declarat pentru CNBC managerul serviciilor de carieră FlexJobs, Brie Reynolds.

Un alt sector  cu cea mai rapidă creștere îl reprezintă joburile de contabilitate și finanțare. Reynolds spune că acest lucru indică faptul că întreprinderile au nevoie de un număr de oameni pentru a lupta cu bugetele în continuă schimbare sub presiunea economiei pandemice în redresare.

Multe companii sunt nevoite să ofere mai mulți bani pentru angajarea și întreținerea lucrătorilor – totul ținând pasul cu creșterea cererii de bunuri și servicii a consumatorilor.

Potrivit bazei de date FlexJobs, 11% dintre joburile de la distanță sunt entry level,  60% solicită experiență de nivel mediu, 20% sunt la nivel de manager și 9% sunt pentru lideri seniori.

author avatar
Radu Jacotă Redactor