AcasăDIVERSEFiat Abarth 500e: electrică, fițoasă, gălăgioasă

Fiat Abarth 500e: electrică, fițoasă, gălăgioasă

Primul model Abarth care funcționează cu energie electrică are tot ce-i trebuie pentru a fi următorul favorit al consumatorilor înstăriți.

Proprietarii de Abarth, de exemplu, adoră ca „bomba” lor să facă un zgomot spectaculos, chiar dacă este vorba doar de un motor mic. Un generator de sunet de dimensiuni generoase plasat în partea din spate a mașinii produce decibeli pe care un Abarth pe benzină nu i-ar putea egala, susține Automobile Magazine.

Dar există un aspect neplăcut: sistemul devine rapid obositor, deoarece această imitație a zgomotului unui motor clasic omite schimbările de viteză. Prin urmare, nu este  adaptat realist. Un buton „on/off” nu ar fi fost un lux, deoarece pentru dezactivare, șoferul trebuie să caute prin meniul de comandă.

Cu 145 CP, noul model este mai puțin musculos decât un Mini Electric(184 CP), dar poate accelera de la 0 la 100 km/h mai repede decât acesta din urmă – în 7 secunde față de 7,3 secunde. Odată cu sosirea instantanee a cuplului (235 Nm) specific sistemului electric, mașina devine o adevărată sportivă, ajutată de electronică pentru a controla tracțiunea și ținuta de drum.

Sunt oferite două moduri de rulare – Scorpion Street și Tourismo. Totuși, acest mic Abarth(3,63 metri) cântărește 1400  kg la gol, iar greutatea este inamicul performanțelor. Viteza maximă nu depășește 160 km/h. Clienții din categoria „fițe” vor fi mai ușor de sedus. Când vine vorba de prețuri, marca italiană pare să-i vizeze: noul venit este comercializat de la 36.900 euro.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
627 afisari

2 COMENTARII

  1. SA FI SIGUR CA E O MARE PANARAMA ACEASTA MASINA PRECUM TOATE MASINILE ELECTRICE IA FOC SI ACEASTA MASINA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger