AcasăDIVERSEFerrari permite clienților bogați din SUA să plătească pentru bolizii de lux...

Ferrari permite clienților bogați din SUA să plătească pentru bolizii de lux cu criptomonede

Compania italiană acceptă să-și vândă supermașinile în schimbul monedelor digitale

Ferrari a început să accepte plata în criptomonede pentru mașinile sale pe piața americană și va extinde acest sistem în Europa în urma cererilor venite din partea clienților înstăriți.

Marea majoritate a companiilor de top, inclusiv Tesla, s-au ferit de criptomonede, deoarece volatilitatea Bitcoin și a altor tokenuri le face nepractice pentru comerț.

Reglementările disparate și consumul ridicat de energie au împiedicat, de asemenea, răspândirea cripto ca mijloc de plată.

Cu toate acestea, directorul de marketing al Ferrari, Enrico Galliera, a declarat pentru Reuters  că monedele digitale au făcut eforturi pentru a-și reduce amprenta de carbon prin introducerea de noi programe și o utilizare mai mare a surselor regenerabile.

„Obiectivul nostru de a atinge neutralitatea în materie de carbon până în 2030 de-a lungul întregului nostru lanț valoric este absolut confirmat”.

Decizia Ferrari a venit ca răspuns la solicitările pieței și ale dealerilor, deoarece mulți dintre clienții săi au investit în criptomonede.

„Unii sunt investitori tineri care și-au construit averile în jurul criptomonedelor”, a spus Galliera. „Alții sunt investitori mai tradiționali, care vor să-și diversifice portofoliile”.

În timp ce unele criptomonede, cum ar fi cea de-a doua ca mărime, Ether, și-au îmbunătățit eficiența energetică, Bitcoin încă atrage critici pentru mineritul său energofag.

Ferrari a livrat peste 1.800 de automobile pe continentul nord-american în prima jumătate a acestui an.

Galliera nu a precizat  câte mașini se așteaptă Ferrari să vândă prin intermediul cripto, dar a subliniat  că portofoliul de comenzi al companiei este puternic și complet rezervat până în 2025.  „Acest lucru ne va ajuta să ne conectăm cu oameni care nu sunt neapărat clienții noștri, dar care și-ar putea permite un Ferrari”.

Compania italiană, care a vândut 13.200 de mașini în 2022, cu prețuri începând de la peste 200.000 de euro și ajungând până la 2 milioane de euro, intenționează să extindă sistemul de criptomonede în Europa până în primul trimestru al anului viitor și apoi în alte regiuni în care criptomonedele sunt acceptate legal.

Ferrari a apelat la unul dintre cei mai mari procesatori de plăți în criptomonede, BitPay, pentru faza inițială din SUA, și va permite tranzacții în Bitcoin, Ether și USDC, una dintre cele mai mari așa-numite stablecoins. Și ar putea folosi alți procesatori de plăți în diferite regiuni.

Bitpay va transforma imediat plățile în criptomonedă în monedă tradițională în numele dealerilor Ferrari, astfel încât aceștia să fie protejați de fluctuațiile de preț.

author avatar
Radu Buzaianu