AcasăDIVERSEFebra Barbie. Rozul, culoarea verii

Febra Barbie. Rozul, culoarea verii

Dacă filmul Barbie și tendințele de căutare pe Google sunt de preferat, rozul este setat să fie culoarea verii.

De când au apărut primele imagini cu Margot Robbie în rolul lui Barbie, căutările online pentru culoarea roz au crescut cu 255%, potrivit tendințelor Google analizate de brandul de îmbrăcăminte Pour Moi.

În ciuda faptului că filmul va fi lansat abia în iulie 2023, febra Barbie pare să fi pus deja stăpânire: #Barbiecore a adunat peste 8,1 milioane de vizualizări pe TikTok.

Rozul are o istorie nobilă în materie de modă, de la rochia lui Marilyn Monroe care cânta Diamonds Are a Girl’s Best Friend în filmul Gentlemen Prefer Blondes din 1953, până la rochia roz pal Ralph Lauren pe care Gwyneth Paltrow a purtat-o pentru a-și lua Oscarul în 1999.

Kanye West a purtat un tricou roz și a jucat alături de Pamela Anderson în videoclipul său din 2005 pentru Touch the Sky, în timp ce Bruno Mars și trupa sa au sosit la MTV European Music Awards 2011 îmbrăcați în smochinguri roz.

Designerul Jeremy Scott a mers și mai departe pentru colecția Moschino primăvară/vară 2015, citând-o pe Barbie ca muză și declarând că întreaga colecție este „garderoba de vis” a acesteia.

Travis Barker, toboșarul trupei Blink-182 și noul soț al lui Kourtney Kardashian, a îmbunătățit un look all-black pentru ediția 2022 a Premiilor Grammy, punând deasupra un palton Givenchy de un roz puternic.

Anne Hathaway a sosit la spectacolul haute couture Valentino toamnă/iarnă 2022 vinerea trecută într-o rochie mini roz strălucitoare, cu pantofi și geantă asortate.

Desigur, este aproape imposibil să vorbim despre Barbie Pink (culoarea oficială a păpușii este Pantone #e0218a) fără să-l menționăm pe directorul de creație al Valentino, Pierpaolo Piccioli: deși connduce un brand renumit pentru ultilizarea roșului, a creat o colecție  prêt-à-porter  într-o nuanță vibrantă de fucsia.

Designerul francez Pierre Balmain colaborarează din februarie cu producătorul Barbie, compania Mattel.

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
191 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger